Лечебни растения и билки спасяват от цистит

Няколко много полезни растения и билки при цистит ще ви помогнат успешно да се преборите с възпалението

Почти всяка жена през живота си е изпитала дискомфорта и неприятните изживявания от цистит. Това е заболяване на лигавицата на пикочния мехур. Причините са простуда, заразяване с ешерихия коли след къпане в обществени басейни, дехидратация.
Неприятният цистит се познава отчетливо по няколко симптома като чести и непреодолими позиви за ходене по малка нужда, болка и парене при уриниране, мътна и с неприятен мирис урина, болки ниско долу, повишена температура и в редки случаи – наличие на кръв в урината.

цистит

Няколко много полезни растения и билки при цистит ще ви помогнат успешно да се преборите с възпалението

Няколко много полезни растения и билки при цистит ще ви помогнат успешно да се преборите с възпалението
Едно от тях е американската червена боровинка. Тя съдържа уникален вид проантоцианидини, които действат антиадхезивно на бактериите в пикочния мехур като препятстват прилепването на бактериите по стената на пикочния мехур, захващат се за тях и ги извежда чрез урината навън.
Мечото грозде също е е една от най-често препоръчваните билки за цистит. Действа силно диуретично и антисептично, но бременните не бива да я използват, тъй като при предозиране тя може да бъде отровна.
Растенията диуретици също много помагат при цистит. Те изчистват отделителната система, засилват отделянето на течност от тъканите и спомагат за извършването на механичното измиване на пикочния мехур. Златната пръчица например е много полезна при цистит. Тя действа диуретично, противовъзпалително и подпомага имунната система. Освен това тя има противомикробно и болкоуспокително действие и се използва много успешно при възпаление на уринарния тракт.
Друга полезна билка при цистит са брезовите листа, тъй като и те са естествен диуретик и облекчават частично болката при пикочните инфекции.
Глухарчето също действа диуретично и пречиства черния дроб, но наред с това то облекчава дискомфорта при пикочните инфекции и много помага при състояния на цистит.
Други много популярни растения, които помагат при цистит със своето противовъзпалително и диуретично действие са царевичната коса, корени от ружа, корени от репей, плодове хвойна и шипка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *