Направете си много полезен чай за отхрачване

Този полезен билков чай за отхрачване освобождава заседналите секрети в белия дроб и може да дишате по-леко

В първите по-хладни дни в края на лятото много хора се оплакват от болки в гърлото и суха кашлица, която ги мъчи. Затова тук ви представяме една чудесна и много ефикасна рецепта за чай за отхрачване, с който може да облекчите белите си дробове от натрупаната слуз и инфекции.
За билкова рецепта за чай за отхрачване да ви необходими следните продукти – по една супена лъжица мащерка, подбел и липа. Към тях се прибавя една стиска липов цвят, четири броя измити и счупени на две ореха, заедно с черупките, обвивката на една голяма глава лук, четири обикновени локума и една ябълка, която трябва да е измита, разрязана на четири, заедно с корите и семките.

чай за отхрачване

Този полезен билков чай за отхрачване освобождава заседналите секрети в белия дроб и може да дишате по-леко

Всички продукти се слагат в тенджера и се заливат заливат с вода, за да се покрият. Тази смес се вари около пет минути, след което се дръпва от огъня и се оставя да се покисне около час. Взима се от този полезен билков чай за отхрачване по чаена чаша, която може да се позатопли и се подслажда с лъжичка мед, след което се изпива.
Цялата тази течност трябва да се изпие за един ден, разпределен на равни интервали от време. Тя ще ви стигне за три приема. Този полезен билков чай за отхрачване освобождава заседналите секрети в белия дроб и може да дишате по-леко.
Друг чай за отхрачване, който може да си направите е със семки от дюля. Оставете семето на дюлята накиснато цяла нощ във вода, след което на другата сутрин го сварете за около 5 минути, след което прецедата и пийте с умерено топла температура.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Направете си много полезен чай за отхрачване

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *