За отлична памет и концентрация пийте чай от гинко билоба

Освен като хранителна добавка, може да пиете и чай от гинко билоба за перфектна памет и концентрация

Ако страдате от по-слабо оросяване на мозъка, освен хранителна добавка, може да опитате да пиете и чай от гинко билоба. Това ще ви помогне да получите подобрение, ползвайки тази прекрасна билка, станала панацея за добра памет и концентрация.
Чай от гинко билоба може да се пие не само от хора в по-напреднала възраст, които по принцип страдат по принцип от по-слабо оросяване на мозъка, но и от хора, които живеят напрегнато и стресово и се нуждаят по-голяма концентрация.

чай от гинко билоба

Освен като хранителна добавка, може да пиете и чай от гинко билоба за перфектна памет и концентрация

Една от най-известните билки за слабо оросяване на мозъка е гинко билоба. Екстрактът от това дърво е най-често употребяваното растение за подобряване на паметта. То регулира циркулацията на кръвта, като по този начин запазва постоянния приток на кръв към мозъка.
Освен чай от гинко билоба, много полезен природен продукт за оросяване е и сокът от цвекло. Той увеличава притока на кръв към мозъка, доказаха наскоро американските учени. Високите концентрации на нитрати се срещат в червеното цвекло, целината, зелето и другите зелени листни зеленчуци като спанак и някои марули. Научни изследвания доказват, че нитритите може да помогнат за „отварянето на кръвоносните съдове в тялото и увеличаването на притока на кръв и кислород.
Друга билка за слабо оросяване на мозъка е зелениката. От нея се извлича вещество, повишаващо оросяването на мозъка. Достатъчни са едва 30 или 60 мг от екстракта за подобряване симптомите на деменция и Алцхаймер.
Зеленият чай има също чудодейни сили при слабо оросяване на мозъка. Той е много богат на антиоксиданти, флавоноиди и терпеноиди в състава си и именно тези вещества имат благотворно въздействие върху хора със сърдечни заболявания и инсулти.
Като цяло обаче, консумацията на зелен чай забавя стареенето на мозъка и стимулира оросяването му, както и имунната система.
Друг полезен продукт за слабо оросяване на мозъка е американския женшен. Той има способността да подобрява паметта като увеличава притока на кръв към мозъка.
Всички тези продукти от природата могат да заместят изцяло химическите препарати или хранителни добавки.
Чай от гинко билоба са приготвя като 2-3 пъти на ден по една чаена лъжичка от билката се запарва в 250 милилитра вода за 15 минути на тих огън. Оставя се под похлупак да се охлади за около половин час, прецежда се и се пие. За по-добър вкус и въздействие можете да комбинирате с други билки, които имат подобен ефект върху организма като салвия, розмарин, глог, маточина, зелен чай.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *