Пийте чай от глог за здраво сърце и черен дроб

Чай от глог помага и при проблеми с жлъчката и черния дроб като засилва функциите на органите

Ако искате да имате здраво сърце, чисти черен дроб и жлъчка и кръвното ви налягане да е в норма, тогава трябва всеки ден да пиете чай от глог.

Тази билка е позната от векове и е смятана за магическа, тъй като лекува стотици болести, ако се употребява редовно и дозирано. Дневната доза е 150 грама, която не бива да се надвишава, тъй като може да се получи силно намаляване на кръвното налягане и нарушение в сърдечния ритъм.

Тази доза се равнява на 3 супени лъжици билка, запарени в половин литър вода. Престоява 15 -20 минути, като се разбърква 1-2 пъти през това време, после се прецежда. Можете да с пие подсладен с мед за още по-здравословен ефект.

чай от глог

Чай от глог помага и при проблеми с жлъчката и черния дроб като засилва функциите на органите

Все пак , за да има ефект, трябва да се упорства при пиенето на чай от глог. Ефектът идва след след поне месец, но е траен и здравословен. От самото начало на приема обаче се подобрява работоспособността, а тежестта и стягането в сърдечната област отшумяват.

В растението има множество витамини – А, С, Е, К, както и от групата на витамин В. Билката е богата на флавоноиди, пектин, етерични масла и органични киселини, които лекуват много болести.

Чай от глог има силно противовъзпалително, антимикробно и съдоразширяващо действие и точно това го прави отлично средство за здраво сърце.

Билката действа леко диуретично, бори дори тумори и притежава стимулиращи сърдечния мускул свойства.

Чай от глог може да се пие при отоци, ревматизъм, кожни проблеми, при разстройства на сърдечната дейност, прекарани инфаркти, високо кръвно налягане, тахикардия и проблеми със съня. Той успокоява нервите и стреса има огромна полза и при главоболие, алергии, епилепсия и проблеми с щитовидната жлеза.

Чай от глог помага и при диабет тип 2. Билката има способността да нормализира нивото на захарта в кръвта. Наред с всички тези ползи, чай от глог може да бъде и решение при проблеми с жлъчката и черния дроб, тъй като засилва функциите на тези органи и подобрява тяхната дейност.

Заради това че има диуретично действие, чай от глог се бори успешно и с наднорменото тегло.

Освен чай от глог, билката може да бъде приемана и под формата на таблетки и тинктура, а здравословният ефект е същия.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Пийте чай от глог за здраво сърце и черен дроб

    • От близката билкова аптека, питайте за всеки случай и в Ремедиум.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *