Чай от магданоз пази бъбреците и вади излишните течности

С чай от магданоз може да премахнете излишните течности и да се валите с няколко килограма

Магданозът е толкова полезен, че има силата да изгаря коварния рак като отнема силата на раковите клетки. Зелената подправка съдържа големи количества витамин С и провитамин. Над 8 негови ценни съставки пазят клетките от окисляване. Който хапва повече магданоз, предпазва тялото си не само от рак, но и от атеросклерозата, заболявания на дебелото черво, диабет и астма.
Като отвара магданозът има също много полезни свойства. Чай от магданоз облекчава предменструалните болки, подобрява храносмилането и смъква високо кръвно и висок холестерол
За здрави бъбреци може да си приготвите чай от магданоз, който ще провокира органите да изхвърлят останалата и натрупана в тях сол с магданоз. Магданозът е известен като най-доброто природно средство за прочистване на бъбреците.

чай от магданоз

С чай от магданоз може да премахнете излишните течности и да се валите с няколко килограма

Взема се китка магданоз, измива се и се почиства, след което се нарязва на ситно. Слага се в тенджера и се налива около половин литър вода. Тази смес се вари в продължение на десет минути, след което се остава да изстине. Прецежда се и се изсипва в бутилка, която се прибира в някъде на хладно, най-добре в хладилник.
За здрави бъбреци и за премахване на натрупаната в тях и в организма сол се пие по една чаша чай от магданоз на ден.
Който не иска да вари магданоза, може да си направи и една алтернативна смес. Една китка магданоз се смила с пасатора и се поставя в чаша минерална вода. Смесвате, оставяте на слънце за час, прецеждате и пиете. По този начин всичко е в живо състояние, плюс това, че водата ще бъде енергизирана. Така изпълнена рецептата помага и за почистване на черния дроб от налепи, но трябва да се прави няколко пъти.
Чай от магданоз облекчава менструалните болки и предменструалния синдром, подпомага работата на стомашно-чревния тракт, изчиства бъбреците като разрушава камъните в тях и разтваря всякакви затлачвания. Чай от магданоз се използва и като мощно средство при рак на простата и матката. Напитката може да се ползва за премахване на излишните течности в организма, за отслабване и за общ тонус. Чай от магданоз има способността също така да смъква високо кръвно и високите нива на лошия холестерол.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *