Чай от розмарин смъква килограми и оправя ниско кръвно

Чай от розмарин облекчава стомашните спазми и помага при заболявания на стомаха и жлъчката

Благодарение на своите полезни съставки, розмаринът е едно много лечебно растение.

Освен като подправка, която не е от най-характерните за българската национална кухня, може да си направите чай от розмарин, който помага при много болести и неприятни състояния.

Розмаринът съдържа етерично масло, танини, горчиви вещества, флавоноиди и други полезни съставки, които го правят лечебен при спазми, както и срещу различни бактерии и вируси. Чай от розмарин е прекрасен лек при различни храносмилателни проблеми, тъй като той облекчава стомашните спазми и помага при заболявания на стомаха и жлъчката.

чай от розмарин

Чай от розмарин облекчава стомашните спазми и помага при заболявания на стомаха и жлъчката

Чай от розмарин действа прекрасно и за засилване на обмяната на веществата. Той активира кръвообращението и отделителната система, а това води и до отслабване.

Пийте по една-две чаши от чай от розмарин, за препоръчване сутрин, обед и следобед, но не и вечер, защото той действа възбудително на нервната система.

Именно с това свое качество чай от розмарин е полезен за хората, които страдат от ниско кръвно налягане и нямат тонус. Чаша чай от розмарин с лъжичка мед вдига кръвното много по-добре и от кафето.

Чай от розмарин има способността да ви тонизира допълнително и да ви помогне да се почуствате пълен с енергия.

Ако нямате прясно растение, може да си направите чай от розмарин и с изсушената билка. Лъжичка от нея се накисва в 200 милилитра вряла вода. С чай от розмарин ще стопирате стомашните неразположения и ще облекчите работата на жлъчката.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *