Чай от царевична коса помага при проблеми с бъбреците и жлъчката

Полезният чай от царевична коса прочиства бъбреците, повишава жлъчната секреция и помага за отслабване

Царевицата и царевичната коса са много полезни продукти, които имат огромни здравословни ползи за човешкото тяло. Чай от царевична коса например се използва в народната медицина при проблеми с бъбреците и жлъчката.
Това е така, защото царевичната коса или позната още и като свила съдържа етерично масло, гликозиди и горчиви вещества, смоли, фрлавоноиди, карболова киселина, калиева сол, танин. Тази билка е богата и на витамините С, К1, К3 и др.
Действието на чай от царевична коса е антибактериално, противовъзпалително, кръвоспиращо средство. Той е мощно пикочогонно средство, което помага за пречистването на бъбреците. Чай от царевична коса притежава и жлъчегонен ефект, като повишава жлъчната секреция.

чай от царевична коса

Полезният чай от царевична коса прочиства бъбреците, повишава жлъчната секреция и помага за отслабване

Може да си направите чай от царевична коса специално или просто когато варите царевица, която също е много полезна, да пуснете вътре и от свилата и после да използвате водата като отвара за пиене.
Чай от царевична коса е много ефикасно и безвредно средство и за отслабване. Той помага за елиминиране на излишните калории като потиска апетита и създава чувство за ситост. Царевичната свила под формата на отвара се прилага и за намаляване нивото на лошия холестерол в кръвта, което ако е съпроводено и с подходяща диета, бързо и ефективно улеснява борбата с излишните килограми.
Чай от царевична коса се използва при отоци, чернодробни болести, диабет и атеросклероза, заболяване на пикочните органи и бъбреците като премахва възпаленията и препятства образуването на камъни.
Чай от царевична коса е отличен лек срещу хроничен цистит и бъбречни възпаления.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *