Пийте чай от червен кантарион при диабет, анемия и проблеми с жлъчката

Билката червен кантарион под формата на отвара, спиртен маслен извлек помага много за възстановяването на организма след прекарани болести

Ако наскоро сте прекарали тежка болест и искате да се възстановите бързо, изберете билката червен кантарион за свой помощник. Лечебният червен кантарион е известна на всички хора, които тачат и ползват билките. Тя много помага при състояние на анемия и за бързо възстановяване след тежки болести.
Билката възбужда апетита, тонизира стомаха и стимулира отделянето на стомашен сок, жлъчка и панкреатичен сок. Приемането на една лъжица тинктура от червен кантарион в продължение на около месец оказва благоприятен ефект при жлъчна недостатъчност, проблеми с черния дроб и далака.

червен кантарион

Билката червен кантарион под формата на отвара, спиртен маслен извлек помага много за възстановяването на организма след прекарани болести

Билката може да се прави под формата на запарка, като спиртен извлек с червено вино или като маслен извлек, когато билката е кисната в зехтин.
Много хора ползват винения екстракт от червен кантарион и след хранене при запек. Ако често използвате червен кантарион ще препятствате образуването на газове в стомаха, ще засилите отделянето на стомашен сок и ще подобрите храносмилането. Друго много важно лечебно качество на билката червен кантарион е, че тя има силата да регулира нивата на кръвната захар, поради което тя много успешно служи за лечение на болни от диабет.
Екстракт или отвара от червен кантарион също така могат да бъдат използвани и за външно приложение при бавно зарастващи рани и косопад. Могат да се правят и различни бани и компреси с него.
Друго удивително свойство на чудодейния червен кантарион се дължи на неговите уникални детоксикиращи възможности. Затова и червен кантарион служи идеално за прочистване на организма и действа много ефективно при хора, прекалили с алкохола и при силен махмурлук, тъй като той прочиства натрупания алкохол в кръвта.
Доказано е, че съдържащият се в растението генциопикрозид действа и противоглистно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Пийте чай от червен кантарион при диабет, анемия и проблеми с жлъчката

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *