Тинктура от червен кантарион помага при болна жлъчка

Билката червен кантарион помага има силата да регулира нивата на кръвната захар и служи за лечение на диабет

Билката червен кантарион е една много силна билка, която помага за детоксикация на организма. Затова тя се използва за възстановяването на организма след прекарани болести, тъй като много добре прочиства организма. Особено помага червен кантарион при махмурлук, тъй като има способността да разгради алкохола и да го изчисти от кръвта.
Полезните качества на билката червен кантарион го правят отличен при лечението на анемия и възстановяването на организма след тежки заболявания.

червен кантарион

Билката червен кантарион помага има силата да регулира нивата на кръвната захар и служи за лечение на диабет

Може да се направи отвара, тинктура или вино от червен кантарион, които да се приемат. Има и маслен извлек на билката, която служи за външно приложение при бавно зарастващи рани.
Тъй като отварата е доста горчива на вкус, много хора предпочитат да приемат червен кантарион под формата на тинктура или спиртен извлек. По една лъжица на ден преди ядене за период от 20-25 дни оказва благоприятен ефект при лечението на жлъчна недостатъчност, болести на черния дроб и далака.
Тинктура от червен кантарион се приготвя като се накисне 100 грама прясна или изсушена билка в половин литър алкохол или спирт и оставя тази смес да престои две седмици. Преди да се използва, се прецежда внимателно.
Вино от червен кантарион също е много полезно. За да си го приготвите се накисвате две шепи изсушена билка в един литър червено сухо вино и към тази смес се добавят 2 супени лъжици чист пчелен мед. След две седмици готовият еликсир се прецежда и е готов за употреба. Приема се по две супени лъжи от нея преди хранене. и помага срещу запек, препятства образуването на газове, действа апетитовъзбуждащо, засилва отделянето на стомашен сок и подобрява храносмилането.
Билката червен кантарион има свойството да регулира кръвната захар, поради което се използва за лечение от диабет тип 2. Редица кожни заболявания също се повлияват добре от лечението с бани от червен кантарион. Външното приложение на билката намира приложение и при бавно зарастващи рани.
Ако предпочитате запарка от червен кантарион, то тя се приготвя като чаена лъжица от билката се запарват с 200 милилитра вода, която се приема на три пъти, половин час преди хранене.
Тъй като е възможно да предизвика преждевременни контракции, билката червен кантарион не бива да се употребява от бременни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *