Червен кантарион лекува болна жлъчка и черен дроб

Тинктура от червен кантарион помага при жлъчна недостатъчност, проблеми с черния дроб и далака

Билката червен кантарион, както всяко лечебно растение е много полезна. Нейната сила помага особено при хора, които наскоро са прекарали тежка болест и искат да се възстановят бързо. Лечебният червен кантарион много помага при състояние на анемия и за бързо възстановяване след тежки болести.
Лечебните й качества се дължат на това, че билката действа апетитовъзбуждащо,а освен това тя се грижи за стомаха и стимулира отделянето на стомашен сок, жлъчка и панкреатичен сок.
Приемането на една лъжица тинктура от червен кантарион в продължение на около месец оказва благоприятен ефект при жлъчна недостатъчност, проблеми с черния дроб и далака.

червен кантарион

Тинктура от червен кантарион помага при жлъчна недостатъчност, проблеми с черния дроб и далака

Билката червен кантарион се използва предимно под формата на отвара или маслен извлек като помага много за възстановяването на организма след прекарани болести, болен стомах, гастрит и язва.
Билката може да се прави под формата на запарка, като спиртен извлек с червено вино или като маслен извлек, когато е накисната в зехтин.
При запек много помага винен екстракт от червен кантарион, който се приема след хранене. Под каквато и да е форма да приемате червен кантарион, той ще препятства образуването на газове в стомаха, ще засили отделянето на стомашен сок и ще подобри храносмилането.
Друго много важно лечебно качество на билката червен кантарион е, че тя има силата да регулира нивата на кръвната захар. Заради това тя се прилага при хора, страдащи от диабет тип 2.
Екстракт или отвара от червен кантарион също така могат да бъдат използвани и за външно приложение при бавно зарастващи рани и косопад. Могат да се правят и различни бани и компреси с тази вълшебна билка.
Отвара от червен кантарион служи идеално за прочистване на организма и действа много ефективно при хора, прекалили с алкохола и при силен махмурлук или други отрови.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *