Вижте коя билка помага при счупване и изкълчване

Компресът от билката черен оман намалява болката при счупване

Възстановяването след счупване или изкълчване е бавен и болезнен процес. В народната медицина откриваме една билка, която помага изключително много за възстановяването след подобен вид травми.

При счупено и изкълчено направете си компрес от черен оман

Черният оман е билка, която е особено подходяща при счупване на масивни кости като бедрената или раменната. Компресът от черен оман заздравява счупванията, благодарение на тази билка отоците спадат и болката намалява.

Сварете около 100 г корен от черен оман в един литър вода за десет минути и прецедете. Направете топли компреси от отварата и ги поставете върху нараненото място. Не поставяйте компрес от черен оман върху открити рани. Компрес от черен оман не трябва да се поставя на бременните жени и на деца.

Наличието на алкалоиди на пиролизидини в черния оман, които са токсични за черния дроб, билката не трябва да се приема вътрешно! Външната употреба на черен оман трябва да е ограничена за период от не повече от шест седмици!

Компресът с черен оман улеснява възстановяването на ставните повърхности при изкълчвания, особено при изкълчване на глезена и изкълчване на китката, чиито ставни повърхности са многобройни, защото те притежават по няколко кости и множество сухожилия.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *