Ако страдате от чернодробни заболявания ще ви помогне билката репей

Билката репей е полезна при чернодробни заболявания, ишиас, подагра, подути лимфни възли, акне, косопад, разширени вени, чернодробни заболявания, артрит и други болести

Билката репей (Arctium Lappa) е от семейство Сложноцветни и е двугодишно трависти растение. Използва част –корени, листа. Вкусът му е сладникав и горчив като престои и е леко слизест. Действа охлаждащо и потогонно. Полезен е за регулиране на кръвното налягане и кръвната захар; помага при подути лимфни възли, акне, косопад, разширени вени, чернодробни заболявания, помага отделянето на жлъчка, изчиства пясък и камъни в пикочния мехур и бъбреците; унищожава токсините в кръвта; намира приложение при лечение на екземи, артрит, дерматити.

Ако страдате от чернодробни заболявания ще ви помогне билката репей

Ако страдате от чернодробни заболявания ще ви помогне билката репей

Счита се, че билката репей има противотурморно действие, когато са налице чернодробни заболявания, за тази цел го прилагат в Русия.

Листата на билката са подходящи за стомашни проблеми. Маслото от репей се използва за миглите и ноктите, за тяхното подхранване.

Една супена лъжица сушени корени от репей се заливат с 0,4 л вряща вода и след това се оставя на котлона за около пет – шест минути и чак след шест часа се прецежда. Приема се по 0,1 л 3 пъти преди ядене на ден.

Репей обикновено се използва за нормализиране на женския менструален цикъл, по време на менопаузата и за мастит. Водоразтворимите полизахариди намерени в билката са показани за хемотактична активност за гранулоцитни левкоцити, както и антитуморни ефекти срещу саркома и твърди тумори при мишки, доказват лабораторни изследвания. A метанолов екстракт от свеж корен инхибира Ерлих асцит карцином и Йошима сарком при мишки. Семената съдържат arctigenin, мастна масло и диуретичен гликозид, arctiin.

Демир бозан билки за бъбреци

Коренът съдържа полизахариди, летливи масла, инулин, клеали, включително калций, фосфор, натрий и желязо, и витамини, включително тиамин, рибофлавин, ниацин и аскорбинова киселина.

Продължителната употреба или прекомерни дози от семената може да причини дразнене на пикочните пътища. Той е противопоказан по време на бременност, запомнете!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *