Често уриниране сигнализира за няколко сериозни болести

Неприятното често уриниране спада към урологичните заболявания, но причина за него често се дължи на други болести

Много често неприятното често уриниране се бърка с цистит, а това не е правилно. Често уриниране си е отделно заболяване, което може да е признак на няколко други болести.
Най-характерните симптоми са чести, внезапни и спешни позиви за уриниране, понякога се стига и до неволно изпускане на урина, а така също се случва често уриниране през нощта, което е съпроводено от спешен позив за ходене по малка нужда.

често уриниране при жените

Неприятното често уриниране спада към урологичните заболявания, но причина за него често се дължи на други болести

В медицината под нормален брой уринирания за едно денонощие се считат около 8.

Нормалният обем на мехура достига до 500-600 милилитра и човек получава позив за уриниране при обем около 250-300 милилитра, т.е. 8 пъти е нормалният брой ходене по малка нужда за 24 часа. При заболяване като често уриниране позивите за ходене до тоалетната са много повече, което създава голям дискомфорт на човека, страдащ от този симптом. Пациентите имат непрекъсната нужда от тоалетна, което постепенно ограничава излизанията, а заедно с това се ограничават и социалните им контакти.

При търсенето на причините за неприятното често уриниране трябва да се имат предвид дали пациентът не страда от тумори на пикочния мехур, камъни в пикочния мехур, хронични цистити, дивертикули и др. Други причини може да са гинекологични заболявания и заболявания на дебелото черво, захарен диабет, неврологични заболявания на централната нервна система и гръбначния мозък, а не на последно място и пациентът да има психични отклонения.

“Фигурин

Хората, страдащи от често уриниране трябва да потърсят квалифицирана лекарска помощ и да търсят специалисти, а не да се опитват да намаляват например приема на течности и да отбягват социалните си контакти. Поставянето на диагнозата при често уриниране изисква старателно снемане на анамнезата с изясняване на оплакванията и откога ги има пациента. Трябва да се направят също обстоен преглед и лабораторни и изследвания със специални апарати, които да установят точно кое причинява това често уриниране.

Кои заболявания са най-срещаната причина за често уриниране при жените, подробно четете ТУК

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *