Яжте повече чесън срещу рак, висок холестерол и хипертония

Миризливият чесън е едно от най-полезните растения на земята, което помага при десетки болести

Ако сте се чудили кое е най-полезното за човека растение на земята, има доста отговори, но сред първите 10 попада лечебният чесън. Тези, които ежедневно изяждат по три скилидки чесън, успяват да се избавят от честите простудни и вирусни инфекции; да понижат съсирваемостта на кръвта и, като следствие, образуването на тромби, да излекуват практически всички форми на астения, да премахнат умората, да стабилизират работата на дебелото черво, да предотвратят образуването на тумори.

чесън

Миризливият чесън е едно от най-полезните растения на земята, което помага при десетки болести

Ако не ви харесва миризмата на чесън в устната кухина, може просто да вдъхвате аромата му. Той съдържа огромни количества алицин – вещество, което предотвратява окисляването на вредния холестерол. Всички хора с високо ниво на вреден холестерол трябва да включат чесън в менюто си. Смелете две скилидки, сложете ги в чашка, вържете отгоре една марличка. Когато лягате да спите вземете този инхалатор и го вдишвайте в продължение на 10 минути. А през нощта поставете чашката близо до възглавницата: докато вие спите, чесънът ще бди за вашето здраве.

Маска от настърган чесън върху кожата на лицето пък има тонизиращ и подмладяващ ефект. Смисълът на тази екзотична процедура е прост: чесънът предизвиква прилив на кръв и като следствие подмладява нашата кожа. Той е най- могъщото антиоксидантно средство, с което можем да си гарантираме здраве и дълголетие.

чесън

Миризливият чесън е едно от най-полезните растения на земята, което помага при десетки болести

Лековитият чесън повишава количеството на лимфоцитите, естествените клетки-убийци (унищожаващи раковите клетки) и стимулира останалите компоненти на имунната система. Той стимулира дейността на клетките на NK и MACROPHAGES. Тези имунни клетки убиват патогени клетки в тялото, каквито са и раковите клетки. Имуностимулиращото действие на чесъна е обусловено от съдържащите се в него серни, селенови и съединения на елемента германий, който има способността да подмладява.

Демир бозан билки за бъбреци

Полезният чесън е мощен антиоксидант, благодарение на съдържащите се в него сулфидни съединения, които защитават организма от действието на свободните радикали. Той подпомага извеждането от организма на токсичните соли на тежките метали – олово, манган, кадмии и др. Миризливият зеленчук повишава радиотолерантността (радиоустойчивостта) на организма, което го прави незаменим помощник при лъчетерапия.

Сулфидите на лечебния чесън “улавят” молекулите на свободните радикали и дори отровни и токсични вещества. Серните съединения не им позволяват да се превърнат в убийствените за човека канцерогенни форми. Чесънът има мощен ефект на детоксикация на организма. Именно този ефект е в основата на лечебния ефект при химиотерапия и лъчетерапия.

Полезният чесън е в състояние да понижава кръвната захар, която го прави много полезен диетичен инструмент в третирането на диабет. Безспорни са лечебните качества на този прекрасен зеленчук при заболявания на кръвоносната, дихателната, храносмилателната и отделителната системи, както и срещу сърдечно-съдовите болести.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *