Народни рецепти помагат при шипове във врата

Болезнените шипове във врата се повлияват много добре от няколко рецепти от народната медицина

Шиповете представляват новообразувани костни израстъци, които се получават от принудителна статична поза по време на работа или сън. Мускулите на гръбначния стълб стоят пренапрегнати, сковани от неудобната поза. С течение на годините честите и продължителни мускулни съкращения „дърпат” костта в областта на местата, където се захващат сухожилията. По този начин се получават и тези неприятни и болезнени образувания.

шипове във врата

Болезнените шипове във врата се повлияват много добре от няколко рецепти от народната медицина

Най-неприятни са болките и дискомфорта от шипове във врата, тъй като там най-често те причиняват световъртеж, тежест и неприятно усещане, тъй като притискат множеството нервни влакна, намиращи се в тази област.

Това става най-вече в областта на врата. На тези места организмът започва да трупа костно вещество, с цел да „заздрави” участъка. След време новообразуваните костни израстъци – шипове във врата, притискат съседни съдове, нерви и причиняват страдания за цял живот.

Шиповете не се лекуват. Те причиняват силна болка, когато притискат нервни влакна и нервни коренчета. лечението на шиповете е насочено към овладяване на болката, но повечето от лекарствата са доста агресивни и причиняват странични ефекти.

шипове във врата

Болезнените шипове във врата се повлияват много добре от няколко рецепти от народната медицина

Ако се оплаквате, от шипове, рецепта от народната медицина може да ви помогне: тесен дълъг вълнен плат, например колан, трябва да се напои с ябълков оцет, да се изцеди добре, така че вълнената ивица плат да е само влажна. Опънете плата на равно и достатъчно дълго място и го наръсете обилно със ситно счукан или смлян бял истински тамян – купува се от всяка църква. Трябва да се получи нещо като самозалепващ се компрес, който се поставя на болното място.

Преди сложите полезния компрес, е наложително мястото да се намаже със мас, олио, зехтин или някакъв подхранващ крем, за да не изгори кожата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *