При шипове опитайте две лесни и ефикасни рецепти

Болките и кризите от шипове по гърба и по краката се премахват с няколко прости домашни рецепти

Повечето хора след една определена възраст започват да се оплакват от болки в гърба, врата или краката.

Това се дължи предимно на образувалите се шипове – новообразувана кост, вследствие на износване на ставния хрущял. Борбата с болезнените шипове е доста трудна и в повечето случаи се налага да се пият силни обезболяващи или пък химически мазила.

шипове

Болките и кризите от шипове по гърба и по краката се премахват с няколко прости домашни рецепти

По хладното време особено обостря болката от шиповете и положението става нетърпимо. Ако искате да облекчите това състояние с природни средства има няколко рецепти, които ще помогнат.

Купете си черна ряпа и я настържете, след което я смесете с 5 супени лъжици силна над 40-градусова ракия или медицински спирт от аптеката. Така получената смес се използва за компреси върху болезненото място където са се получили шипове – по колената, стъпалото, врата, лакътя.

Преди да положите този компрес обаче е хубаво да намажете мястото с някаква мазнина – олио, мас, тъй като компресът трябва да стои на болното място върху болезнените шипове в продължение на четири часа. Тези компреси трябва да правите без прекъсване поне 10 дни.

Друга много ефикасна рецепта против болезнени шипове е с ябълков оцет. Гледайте да си купите истински ябълков оцет от някоя баба от пазара, защото този, който се продава по магазините е пълен с химия. Взима се дълго парче вълнен плат, който трябва да бъде напоен добре с ябълков оцет.

Преди да го обвиете около болезненото място, го изцедете, така че платът да е влажен. След това го наръсете обилно със ситно счукан или смлян бял тамян, който може да намерите във всяка църква.

Трябва да се получи нещо като самозалепващ се компрес, който се поставя на болното място. Преди да положите този компрес върху болезнените шипове, е хубаво отново да намажете мястото с олио или мас. Стойте така 3-4 часа и махнете компреса. Повтаряйте процедурата докато почувствате облекчение.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *