При шипове и разтегнато сухожилие помага вълшебно мазило

Народната медицина предлага едно вълшебно мазило полезно за облекчаване на болките при шипове и разтегнато сухожилие

Едно от най-тежките състояния на нашия организъм са шиповете, които са част от заболяванията на опорно двигателния апарат. Това са костно-ставни израстъци появили се върху колената, тазобедрените стави, петите, гръбначния стълб и раменете. Народната медицина предлага едно вълшебно мазило полезно за облекчаване на болките при шипове и разтегнато сухожилие.

При шипове и разтегнато сухожилие помага вълшебно мазило

При шипове и разтегнато сухожилие помага вълшебно мазило

Шиповете могат да притиснат кръвоносни съдове и нерви на мястото, където са се образували.

Това от своя страна води до обездвижване и деформация, а те да бъдат съпроводени с главоболие, болки в раменете, врата, кръста, световъртеж, изтръпване на крайниците и други подобни неудобства. Лекарите са на мнение, че не могат да се лекуват, след като се появят веднъж, а някои препоръчват хирургическа намеса за отстраняването им. Прилагат се оздравителни процедури като нагревки, физиотерапия, компреси, лечение с топли минерални води в балнеолечебниците и масажи.

“Демир

Предложената рецепта не премахва шиповете, а помага да се освободи болния от болките, които причиняват. Приготвя се смес от равни части не осолена свинска мас, тютюн нарязан на ситно и пчелен мед. С така приготвеното мазило се намазват болните места и се преспива през нощта. Прави се поне една седмица.

Друга подобна рецепта може да се приложи за разтегнато сухожилие. Чиста не солена свинска мас се смесва с пчелен восък и се загряват на водна баня, за да се стопят добре. Докато е топъл разтвора се слага в него марля или тензух с големина колкото е мястото, което ще бъде превързано. След като поизстине малко се слага върху разтегнатото сухожилие на крак или ръка и обвива така, че когато изсъхне да приеме неговата форма. С така приготвения компрес се преспива и се маха на сутринта. Препоръчително е да се приготвят 3 отделни парчета и да се редуват. Компресите се правят една седмица всяка вечер и се повтарят при нужда още една седмица.

Процедурите са полезни и при други проблеми с артрити, ставни връзки и други. / Вестник Десант

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *