Пробвайте тези страхотни рецепти против шипове

Шипове се получават от стари травми, неправилно хранене, болестта сколиоза и нарушение в обмяната на веществата

Българската народна медицина ни е завещала няколко много ефикасни рецепти за шипове, които облекчават болката и да намаляват дискомфорта.
Болезнените и неприятни шиповете представляват заболяване на опорно-двигателната система, при което се образува ново костно образование върху костите на ставите и причиняват болка и дискомфорт. Старите травми, неправилното хранене, болестта сколиоза и нарушение в обмяната на веществата причиняват шипове.
Шипове най-често се появяват по тазобедрените и коленните стави, врата, раменете гръбначния стълб или петите. И тъй като шиповете не се лекуват, а само се облекчава тяхната болка, има множество рецепти за това.

шипове

Шипове се получават от стари травми, неправилно хранене, болестта сколиоза и нарушение в обмяната на веществата

Една от тях е с шепа глина, чаена чаша счукана морска сол и 100 грама ракия първак. Смеските се разбъркват добре и се разстилат върху парче памучен плат, който се налага на болното място. Върху лапата се слага найлон и превръзка и се спи с нея. Лечението трябва да се прави две седмици.
Друга полезна рецепта против шипове е с две супени лъжици оцет, в които се разбърква едно пакетче счукан бял тамян докато не се получи каша. Изпича се един патладжан, разрязва се на две и върху него се разстила кашата от оцета и тамяна, след което се налагат ошипените места.
Следващата полезна рецепта против шипове се приготвя като глава лук се срязва наполовина и във всяка половинка се накапват по три капки боров катран. Лукът се превързва на болното място и се спи така. Тази процедура се прави три пъти.
Против шипове може да си направите смес от супена лъжица свинска мас, супена лъжица сол, супена лъжица оцет, супена лъжица силна ракия и супена лъжица мед. Всичко се обърква добре до получаване на мехлем, с който всяка вечер до свършването му се прави лапа на болното място, като се превързва с найлон и така се спи.
Друга полезна смес против шипове се приготвя като се прави хомогенна каша от супена лъжица мед, един белтък и парче настърган домашен сапун. Всичко се обърква и се прави на лапа, която се превързва върху болното място и така се спи, а на сутринта се маха.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *