Няколко интересни народни рецепти при шипове

Шипове не се лекуват, но могат да бъдат облекчени с народни рецепти болките и дискомфорта в тялото

Само който не е страдал от шипове, само той не знае колко болезнено и неприятно е усещането. Шипове се появяват най-често по краката и врата, но може да има и шипове по ръцете, лакътя и други места. В народната медицина има много рецепти за справяне с неприятния проблем. Но трябва да знаете, че шипове не се лекуват, при тях само се облекчава болката и дискомфорта. Веднъж получен, шипът трябва или да бъде опериран, или просто да се притъпява болката, която той причинява.

шипове

Шипове не се лекуват, но могат да бъдат облекчени с народни рецепти болките и дискомфорта в тялото

Една много ефикасна рецепта против шипове е с яйце и сол. Тя се прави докато болката отшуми и дори може да се прави повече от седмица до пълно облекчаване на болезненото състояние, което причиняват шиповете. Вие сами трябва да прецените кога да започнете прилагането й и кога да спрете да налагате болезнените шипове.
За тази рецепта ви трябва дневно по една шепа морска сол, която да изречете за около петнадесет минути в силно загрята фурна. След като я извадите и тя поизстине, се смесва с едно разбъркано яйце, най-добре да е прясно. Сместа се поставя и разстила върху парче плат и се увива около болезненото място където са неприятните шипове. Стяга се отгоре с бинт или някакъв по-еластичен плат и оставете така като компрес през нощта. Това е загряваща смес, която може да изгори леко кожата ви, затова най-добре е да бъде използван при шипове по краката. На другия ден компресът се сваля, а мястото се третира с безсолна свинска мас или масло. Повтаряйте тази процедура докато болезнените шипове спрат да се обаждат.
Друга ефикасна рецепта е с листа от репей. Измийте хубаво листата и ги наложете като компрес, а на сутринта отново мажете мястото с масло или мас. Друг вариант е да намажете първо мястото с мазнина и тогава да наложите загряващия компрес, за да щадите кожата.
Компрес с листа от тютюн е също много ефикасна рецепта при шипове. Три вечери подред върху върху мястото се налагат листата, а после 10 дни се почива и може отново да се повтори. Този компрес се прави общо три пъти през 10 дни.
Ако пък имате шипове на врата, те се налагат с десетина черни маслини, счукани с костилките, а към тях прибавят 5 скилидки чесън. Мястото се маже с мас и се слага сместа, а отгоре хартия и кърпа. Стои се с компреса само 2 часа. Прави се 10 дни, после се прави почивка и отново се прилага.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *