При шипове на петата опитайте лечение с ябълков оцет

При шипове на петата много помагат компреси с ябълков оцет, който може да стопи болката

Много хора страдат от шипове на петата и пробват какви ли не начини да си помогнат. Знае се, че шиповете не се лекуват и болят много, но има продукти от природата, които наистина могат да намалят болката и дори да намалят самите шипове.
Лошото при шипове на петата е, че хората не могат да ходят нормално, тъй като има силна болка и дискомфорт. Болните непрекъснато трябва да се съобразяват с какви обувки ще ходят, защото е почти невъзможно да се сложат тесни, високи и неудобни такива. Повечето, които имат шипове на петата направо накуцват и от това страдат социалният им живот.

шипове на петата

При шипове на петата много помагат компреси с ябълков оцет, който може да стопи болката

Пръв помощник при шипове на петата е ябълковият оцет. Той трябва да е истински натурален и приготвен в домашни условия, за да бъде още по-ефикасен. Рецептата е много лесна и проста и всеки, който страда от шипове на петата да опита. Просто трябва да налеете в дълбок съд – най-добре леген с ябълков оцет, в който да потапяте петата си за около 20-30 минути всеки ден. Може да си правите и кампреси с ябълков оцет, а през нощта се обуват чорапи, предварително натопени в ябълковия оцет, след това върху тях се слага найлонов плик и отгоре се обуват още един чифт чорапи.
Това лечение трябва да се прави по-продължително време, въпреки, че още на първата седмица ще получите подобрение и болките от шипове на петата ще намалеят.
Най-добре и за още по-добър ефект да започнете да приемате и вътрешно ябълков оцет.
Правете това три пъти на ден по една лъжица срещу шипове на петата, но и при шипове по която и да е част от тялото.
Научете се да си правите сами ябълков оцет, който е еликсир и помага не само при шипове на петата, но и при много други болести.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “При шипове на петата опитайте лечение с ябълков оцет

  1. Благодаря ви. С този компрес вече нямам болки в петата.Аз си правех само компрес както споменавате и за три дена болките изчезнаха.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *