Защо се получава и как се лекува шум в ушите

При шум в ушите може да опитате няколко алтернативни начини за да спрете неприятното състояние

Много хора страдат от неприятния шум в ушите. Причините може да са както физиологични, така и психически. От там са и различните начини да лечение на това досадно заболяване.
Има няколко метода за лечение на шум в ушите с народни рецепти. Първият метод се отнася до най-честата причина за шум в ушите, а именно възпаление на ухото и сензорните зони в него. Като начало можете да почистите ушите си. Използвайте различни техники като например поставете 1-2 капки леко затоплено олио, докато лежите на една страна. Останете така в продължение на няколко минути, след което се обърнете на другата страна, за да дадете възможност на олиото и мръсотията от ухото да изтекат.

шум в ушите

При шум в ушите може да опитате няколко алтернативни начини за да спрете неприятното състояние

Има много лечебни масла и лосиони, продавани в аптеката, които ще свършат работа за почистване на ушите.
Вторият метод звучи просто, но може да не е лесен за всички. Стресът е известно, че води до затягане на мускулите около челюстта и шията, което от своя страна може да предизвика шум в ушите. Спирането на неприятния шум в ушите, чрез облекчаване на стреса не е лесно. Има много начини за намаляване на стреса и напрежението около челюстта. Един масаж на мускулите с кръгови движения може да облекчи напрежението бързо. Можете също така да спрете шум в ушите с разтягане на челюстта, като бавно отваряте и затваряте челюстта, доколкото можете.
Третият метод за лечение на шум в ушите е да използвате билката гинко билоба. Гинко е била използвана в продължение на векове, за да се спре шум в ушите. Тя помага за стабилизиране на нервните клетки и подобрява способността за сигнализация. Необходими са 3 дози от 40 милиграма от билката , за да помогне за спиране на неприятния шум в ушите.
Тези три метода ще ви помогнат да спрете досадния и дрязнещ шум в ушите бързо, но ако проблема не се реши, то тогава трябва да потърсите лекарска помощ.

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *