Полезни растения за щитовидна жлеза и съветите на д-р Гайдурков

Природни методи помагат за лечението на вашата щитовидна жлеза

От нарушена функция на важната щитовидна жлеза страдат повече жените, отколкото мъжете. Причината за това е в характерните особености на двата пола. Уязвимите жлези за жените са щитовидната и положите органи. Д-р Кристине Дуцена твърди, че с диети и билки не може да се оздрави щитовидната жлеза, но опитът на много хора с проблеми с жлезата и диетолози като д-р Гайдурков е доказал, че може или поне трябва да настъпи подобрение. При започване на природна терапия се консултирайте първо с лекуващия лекар.

Полезни растения за щитовидна жлеза и съветите на д-р Гайдурков

Полезни растения за щитовидна жлеза и съветите на д-р Гайдурков

При образувани възелчета на вашата щитовидна жлеза народната медицина препоръчва рецепта с тиква. Рендосва се сурова тиква и се поставя в марля, с която се налага върху възелчетата. Прави се 10 вечери, след което се повтаря през следващия месец. Провеждат се 3 курса на лечение с тази рецепта.

Друга рецепта за възелчета на щитовидната жлеза е от следните 8 билки: по 3 супени лъжици стръкове от седефче, глог плодове, стръкове дяволска уста, ламинария морско зеле, цвят невен, по 2 супени лъжици стръкове жълта комунига, млади филизи туя и 4 супени лъжици стръкове рогачица. Смесете ги добре и варете по 1 супена лъжица от сместа в 1 чаша за чай вряла вода. Употребява се по 75 мл, което е ¼ от чаша за чай преди всяко хранене. пие се 1 месец и при необходимост се повтаря след 2 седмици.

“Фигурин

Едни от най-полезните храни са прясно изстискани сокове от зеле, спанак, лайм, краставици и джинджифил. Към тях може да се добави бразилски орех и такива съдържащи повече селен. Всички ядки са много полезни за болната щитовидна жлеза, само с фъстъците е по-различно, защото съдържат трудно усвоими вещества пурини и поглъщат повече токсини от почвата, подобно на гъбите.

Полезни билки са ехинацея, сибирски женшен (при стрес и проблеми с надбъбречните жлези), листа от кафяви водорасли (при хипофункция на щитовидната жлеза, метаболизъм), ашваганда, която е индийски женшен (при стрес и за имунната система).

Червено кучешко грозде или както се нарича още катушка, се употребява при свръхактивна щитовидна жлеза (хиперфункция), облекчава нервност, безсъние, сърцебиене, базедова болест. Други билки при хиперфункция са листа от орех, шишарки от хмел, горицвет, валериана, стръкове от пореч, маточина, глог, бял равнец, дяволска уста, жълта тинтява, цвят от лавандула.

Съветите на д-р Гайдурков са да се даде възможност на тялото само да се очисти от токсините в него. Ако се пречистят червата, ще се подобри здравето на целия организъм. Една от препоръчаната диета за тази цел е да се премине 2 седмици изцяло само на пресни и сурови плодове, разбира се и зеленчуци, и сурови ядки. През следващите 10 дни се прави постепенно преминаване към обикновеното хранене като се яде по малко зърнени и бобови храни към диетата през първите 2 седмици, освен това, с което се храни всеки. След това да се продължи със смесено хранене, но с тази добавка 50% от храната да е от растителна храна в суров вид и сокове от плодове и естествено от зеленчуци да има също. След тези 2 месеца може да се повтори терапията и да се продължава така.

Трябва ендокринолог да следи процесите с вашата щитовидна жлеза как протичат по време на тези диети. Добре е повече да се спортува, да не се прекалява със солта, да се преодолява стреса. Бог е дал даром хиляди начини за самопомощ, само ние трябва да ги потърсим и да ги ползваме с благодарност.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *