Що е суровоядството и какви са ползите му за организма

Суровоядството означава здраве и дълголетие

Какво означава суровоядство? Това е хранене със сурови продукти, т.e. непреминали термична обработка. Такива могат да бъдат зеленчуци, плодове, ядки, бобови култури и кълнове – с две думи всичко, което расте и е годно за консумация в същия вид, в който се среща в природата.

Суровите рподукти са по-полезни от колкото варените, печените или пържените

Хората, преминали към този начин на хранене, не само не страдат от недостиг на хранителни вещества и ценни витамини и минерали, но живеят пълноценен живот без болести и остаряват много по-бавно.
Недостиг на витамини и хранителни вещества възниква в резултат на термичната обработка на храната. Суровоядството е естествен нормален начин на живот, който живеят всички живи същества на нашата планета. То е безплатно здраве и дълголетие. Суровоядството е икономия на време, прекарано пред печката за варене, печене, задушаване, пържене и т.н.
Много хора се боят да преминат към суровоядство, тъй като не искат да се отказват от разнообразието на храната. Влезте в произволна зарзаватчийница или отидете на пазара, където се продава жива растителна храна и обърнете внимание на голямото изобилие от продукти. Иначе казано, Вие от нищо не се отказвате, вие просто получавате нови продукти.
Грешна представа за суровоядството е, че то може да доведе до изтощаване на организма. Ами ако човек се подлага на диета и се ограничава до една мандаринка на ден, тогава със сигурност това ще стане.
Едни от най-големите животни на планетата са именно тревопасните. Те нямат нужда да се хранят с месо, за да поддържат своите масивни кости и мускули. Горилата – един от най-близките до човека представители на животинския свят, се храни с пресни плодове, като при това има огромни сили, на които биха завидили наши видни тежкоатлети

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *