Ябълков оцет – безопасен или не начин за отслабване

Ябълковият оцет стопява излишните мазнини, като в същото време ограничава възможността от появата на заболявания

Мит или реалност е често приписването на ябълковия оцет свойство да помага за отслабване? Много се говори за способността му да потиска апетита и да “топи” мазнините от приеманата храна. Каква обаче е истината?

Ябълковият оцет помага за отслабване

Предпочитан метод за отслабване е приемът на ябълков оцет защото той не изисква гладуване, лишения, в следствие не се появява настървеност към храната. А и действа в две много важни посоки – стопява излишните мазнини, като в същото време ограничава възможността от появата на заболявания.
Освен за отслабване, ябълковият оцет е изключително полезен за целия организъм, тъй като богатото му съдържание на бета каротин и пектин засилват имунната система без по някакъв начин да оказва негативно въздействие на който и да било орган или система.
Ябълковият оцет спомага за отнемането от местните клетки на мазнини, от които организмът се нуждае за произвеждане на енергия. Така той съдейства за използването им по предназначение, вместо отлагането им като мастни натрупвания.
Най-забележимо е отслабването в областта на талията, ханша, корема и бедрата – все проблемни зони за всяка дама, бореща се с излишното тегло.
Затова ако пред вас стои въпросът как да отслабнете без много усилия и ограничения, доверете се на ябълковия оцет. Дори и да не ви помогне, поне няма да ви навреди
Спорове възникват, когато се зададе въпросът: за всички хора ли е подходящ и безопасен за директна консумация ябълковият оцет?

За съжаление отговорът е НЕ. Не е препоръчително да се консумира от хора с чувствителен стомах, както и от тези, страдащи от гастрит. Честата консумация на ябълков оцет може да раздразни сериозно и гърлото ви, предупреждават лекари. Освен това комбинацията на ябълков оцет с някои лекарства (диуретици и инсулин например) може да понижи значително нивото на калий в организма.
Подготвяйте сутрин следната напитка (изпива се на гладен стомах): към 200-250 мл вода се прибавят 1-3 с.л. натурален ябълков оцет и се разбъркват с 1-2 ч.л. мед.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *