Как да си приготвите домашен ябълков оцет

Полезният домашен ябълков оцет помага при много проблеми с костно-ставния апарат, а така също служи и за отслабване

Домашен ябълков оцет се приготвя като 10-литров съд се напълва до половината с нарязани ябълки, а върху тях се посипват 200 грама захар и съдът се допълва с вода. Ако нямате толкова голям съд, може да си направите същата процедура и в 5-литрови буркани, като на всеки буркан се слага по 100 грама захар.

ябълков оцет

Полезният домашен ябълков оцет помага при много проблеми с костно-ставния апарат, а така също служи и за отслабване

Съдовете се покриват с тензух, за да може полезният домашен ябълков оцет да ферментира. След това се оставя на слънце за месец и половина. След този период оцетът се прецежда, а ябълките се изхвърлят. Съдовете отново се покриват с тензух, а когато се образува т.нар. гъба, оцетът е готов за консумация.

Следва поредното прецеждане, след което се оставя няколко дни течността да се утаи и да стане напълно бистра. Полезният домашен ябълков оцет се прелива внимателно в бутилки и се съхранява на хладно.

Натуралният домашен ябълков оцет се приема вътрешно и се прилага и външно. Той прочиства и укрепва кръвоносната система, води до отслабване, тъй като топи мазнините в кръвта. Вътрешно и външно приложен полезният домашен ябълков оцет мори всякакви гъбички, а така също топи камъни в жлъчката и бъбреците, помага при стомашни неразположения. Външно полезният домашен ябълков оцет се прилага много успешно при артрит и шипове.

ябълков оцет

Полезният домашен ябълков оцет помага при много проблеми с костно-ставния апарат, а така също служи и за отслабване

Полезните свойства и многобройните приложения на тази кисела подправка не само в кухнята, но и в козметиката и народната медицина, са познати отдавна. Той е чудесно естествено средство за справяне с излишните килограми, а освен това предотвратява и стомашни проблеми, вкарва лошия холестерол в норма и предпазва от болестите на сърдечно-съдовата система – инфаркт, инсулт, Алцхаймер, диабет.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Това се дължи на факта, че полезният ябълков оцет има силно пречистващо действие. Той пречиства кръвоносната система и помага за детоксикация на организма. А се знае, че когато тялото е пречистено от токсините, то много по-лесно се прощава с излишните килограми.

Диета с ябълков оцет се прави като към чаша вода се сложи лъжица-две от еликсира. Правете това поне два пъти на ден 10-15-минути преди обяда и преди вечерята. За да бъде ефикасна диетата, използвайте само истински натурален ябълков оцет.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *