Отслабвайте с ябълков оцет, но внимавайте за странични ефекти

Домашно приготвеният ябълков оцет смъква успешно килограми, високо кръвно и холестерол, но бъдете внимателни за страничните му ефекти

Домашно приготвеният ябълков оцет е еликсир на здравето и младостта. С него могат да се лекуват десетки болести като артрит, шипове, високо кръвно налягане, висок холестерол, диабет тип 2, гъбички по краката и много други. С ябълков оцет може и много здравословно да се отслабва. Много хора вече свалиха излишните килограми и тлъстинки, ползвайки ябълков оцет, който или самите те са си приготвили, или са си купили от някой пазар. Но има ли прекрасният ябълков оцет странични ефекти. Може да се каже да, но не е нещо фатално и непоправимо.

ябълков оцет

Домашно приготвеният ябълков оцет смъква успешно килограми, високо кръвно и холестерол, но бъдете внимателни за страничните му ефекти

Знаете, че всяка киселина каквато всъщност представлява ябълковия оцет, може да разяжда зъбния емайл. Затова след като пиете или жабурите с ябълков оцет, е хубаво да изплаквате много добре устната си кухина, за да не се разяде зъбният ви емайл. Друг страничен ефект е свързан с някои стомашно-чревни заболявания. Ако страдате от гастрит, колит или язва е хубаво първо да се посъветвате с вашия лекуващ лекар дали можете да пиете домашен ябълков оцет.
Всъщност ябълковият оцет е много полезен, защото блокира усвояването на мазнините и протеините и те биват изхвърлени от организма без да се натрупат под формата на мазнини. На този именно принцип работи и отслабването с ябълков оцет и лечението на високите нива на кръвна захар и лош холестерол. Ябълковият оцет има много ферменти, полезни за храносмилането. Той съдържа провитамин А, който е един от най-силните антиоксиданти, а така също намалява апетита и повишава жизнения тонус.
Иначе има няколко начини да приемате ябълков оцет за отслабване – да го пиете, разтворен в чаша топла вода сутрин на гладно, да го пиете по този начин след ядене както това е правила в древността Клеопатра, а ако не ви е приятно по този начин, може да прибавяте и по една лъжичка мед към разтвора.
Освен това е хубаво да овкусявате салатите си с ябълков оцет, което допълнително ще усили полезното действие на полезната подправка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *