Какво не знаем за полезния домашен ябълков оцет

Домашният ябълков оцет е враг на затлъстяването, убива гъбичките, помага при високо кръвно и диабет тип 2

Домашният ябълков оцет се използва при редица болести – настинки, грип, различни вътрешни инфекции, инфекции на кожата, импотентност, високо кръвно, затлъстяване, стерилитет, заболявания на стомаха и червата и световъртеж. Освен това продуктът помага при диария, екзема и изгаряния. Приложен външно, полезният ябълков оцет лекува възпаления на ставите и артрит, а вътрешно – висок холестерол, диабет, гъбични инфекции, хронична умора, разширени вени, главоболие, ревматична болка в ставите. С ябълков оцет може да отслабнете, да избистрите тена на лицето си и да получите чиста кожа. Той изгаря калориите и намалява апетита, прочиства черния дроб и регулира метаболизма.

ябълков оцет

Домашният ябълков оцет е враг на затлъстяването, убива гъбичките, помага при високо кръвно и диабет тип 2

Домашният ябълков оцет увеличава общата устойчивост на организма, а така също физическите и умствените способности.
С него може да се натопи памуче, след което да се почистят определени части на тялото, тъй като той е много добър антисептик и се използва за почистване на кожата. В тези случаи се разрежда с вода, като се взема под внимание възрастта и целта на неговото използване.
Добре е да се приема по една супена лъжица ябълков оцет и две супени лъжици мед, които се разтварят в една чаша с хладка вода.
В Института за хранителни технолози с САЩ са направили изследвания, че определени видове оцет, между които и домашно приготвеният ябълков оцет, какъвто ползваме в България, могат да предложат значителни ползи за здравето.
Продуктът е богат на антиоксиданти, които могат да ни подмладят като намалят процесите на стареене. Полезният ябълков оцет дори е в състояние да забави развитието на определени видове рак, както и дегенеративни мозъчни заболявания, сочат данните от изследването на американските учени.
Натуралният ябълков оцет също така подобрява сърдечносъдово здраве и кръвно налягане и подпомага възстановяването след интензивна физическа дейност.
Според учените при хората, които консумират ябълков оцет ежедневно, се наблюдава по-нисък апетит, което помага за отслабване, а киселината, която съдържа оцетът, може да топи тлъстините при затлъстяване.
Домашният натурален ябълков оцет може да помогне при пърхот, микоза, гъбични инфекции, подхранва и лекува кожни проблеми, храносмилане и поддържане на здравословно тегло.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *