10 начина за сваляне на високо кръвно налягане без лекарства

Преди да посегнете към лекарствата, изпробвайте тези няколко начина за сваляне на високо кръвно налягане

Опасното високо кръвно налягане е вредно за човешкото тяло и трябва да бъде контролирано внимателно, защото то може да доведе до много усложнения, сърдечни проблеми, инфаркт или инсулт. Понякога кръвното се качва инцидентно и преди да посегнете към лекарствата, направете някое от тези 10 неща, с които можете да го смъкнете.
Забързайте пулса и дишането си. Ускореният пулс смъква кръвното. Направете някакви упражнения, потичайте или натоварете тялото си по някакъв друг начин поне за половин час. Това ще накара кръвното ви да спадне.

10 начина за сваляне на високо кръвно налягане без лекарства

10 начина за сваляне на високо кръвно налягане без лекарства

При проблеми с кръвното много помага и редуцирането на теглото. Минете на диета и смъкнете около 5 килограма от теглото си, за да влезе кръвното ви в норма.
Опитайте да дишате бавно и дълбоко. Дишайте с диафрагмата като полека издишвате и вдишвате бавно. Това ще вкара в нормални граници кръвното ви.
Вдигането на тежести или силовите упражнения във фитнеса също помагат при този проблем. Правете това поне три пъти в седмицата.
Три пъти седмично се научете да стискате по няколко минути специална малка топка. Това отпуска кръвоносната система и кръвното спада.
Пийте калий на таблетки или се хранете с продукти, богати на този минерал. Калият е много полезен за сърцето и кръвоносната система, отпуска я и това понижава налягането.
Хапвайте по няколко лъжици кисело мляко на ден. Количеството мляко трябва да е около 2 кофички за седмица.
Изстискайте си пресни сокове от цвекло, лапад, спанак, зеле. В тях има много нитрати, които смъкват високото кръвно.
Откажете се от животинските мазнини, белия хляб, бялата захар и солта. Хапвайте повече плодове и зеленчуци, бяло месо, риба и нискомаслени млечни произведения.
Почивайте си на тишина и спокойствие. Пробвайте да метидирате. Това успокоява нервите и кръвоносните съдове се отпускат, а оттам и кръвното спада.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *