Необяснените медицински феномени (част 1)

Списание New Scientist публикува ТОП-7 на най-странните , неподдаващи се на нормалната логика и недостатъчно научно изяснени феноменални явления в човешкия организъм

Това са действителни факти, документирани научно, а в момента продължава тяхното изследване от учени и водещи специалисти от научните центрове по цял свят.

Необяснените медицински феномени

Необяснима алергия към вода

Феномен №1. Алергия към вода

Тъй като човешкият организъм съдържа до 60% вода, извънредно необичайно и странно изглежда констатацията, че може да съществува алергия към водата. Алергичните, рабира се могат да пият вода, но при контакт на кожата с водата, дори при съвсем нормално вземане на душ, започва адски сърбеж и кожата им се покрива с ужасни червени петна. В медицината такива случаи са известни от 1964 г. с наименованието хидрогенна уртикария, но причинителят засега е неизвестен. Предположенията на учените са за свърхчувствителност към водните йони или цитотоксична реакция на кожата при контакт с вода.

Феномен №2. Човек-химера

Модерните методи за изкуствено оплождане покрай очевидните положителни резултати, крият и някои минуси. Един от тези несъмнени минуси е съществуването на необичайното явление, когото жената се оказва човек-химера (това е обединение на две ДНК), а фактически е в резултат от сливането на двама разнояйчни близнаци още като плод в утробата. В тази ситуация генетичният тест не е валиден, защото показва, че майката не е родител на своите деца. Подобни случаи са регистрирани в разни държави по света.

Феномен №3. Синдром на чуждестранния акцент

Първият записан случай е от 1941 г. в Норвегия. Пострадала от бомбардировките жена изведнъж започнала да говори немски, без да го е знаела или разбирала преди. Теориите, обясняващи този феномен са, че има връзка с отключване на дълбокото подсъзнание или травма на главния мозък, получена от инсулт или травма, при която е увреден центърът на речта.

Към Част 2

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *