Шунгит – лечебният минерал, който структурира водата и пречиства енергиите в дома

Ще познаете добрия шунгит по това, че е от руската република Карелия, на добра цена е и е директно от там внесен от “Лиел” ЕООД.

Съдържание:

Шунгит е уникален минерал, който притежава терапевтични свойства и действа изключително благоприятно при различни здравословни проблеми.

Чудотворната скала се среща само в Русия, откъдето се внася в останалите страни в света, включително и в България. Може да се поръчва от сайта на Лиел ЕООД: http://shungit.bg/bg/.

лечебни свойства на шунгита

Минералът шунгит има лечебен ефект върху цялото тяло

Минералът шунгит, като се постави във съд с вода, само няколко дни по-късно превръща водата в течност с целебен ефект.

Освен това така наречената шунгитова вода е полезна както за хората, така и за растенията и домашните любимци.

Редовното напояване с нея дава чудесен ефект върху растежа на цветя, храсти и дървета, а приемът ѝ от домашни любимци допринася за лъскава козина, по-здрави кости и зъби и подобрява имунитета на животното.

Какви са лечебните свойства на шунгита, защо го наричат камъкът-чудо и как се приготвя шунгинова вода – тези и още много други въпроси, свързани с полезния минерал, зададохме на представител на фирма „Лиел” ЕООД, един от големите вносители на качествен шунгит в България.

Компанията извършва внос на шунгит от руската република Карелия, което е гаранция за качеството на лечебния минерал и полезните свойства, които той оказва върху всяка една част от тялото.

Въпрос: Какви са основните лечебни свойства на този минерал?

шунгит като минерал

Доктор Папазова препоръчва вълшебния шунгит за лечение на редица заболявания

Отговор: Шунгитът е минерал, притежаващ изключителни метафизични свойства. Може да се каже, че с вълшебните си свойства лекува, пречиства, предпазва, възстановява човешкия организъм.

“Фигурин

Шунгит е естествен минерал, който има уникална структура, която е един вид абсорбатор на всички вредни вещества и елементи.

Поставен във вода или приложен под формата на масаж върху тялото, шунгитът успешно освобождава тялото от натрупалите се в него токсини.

На това мнение е и не без известната доктор Мария Папазова, която преди време посъветва зрителите на предаването „На кафе” да консумират шунгитова вода при гастрит, колит, паразитни инфекции, гъбички, сърдечно-съдови проблеми (атеросклероза, хипертония), анемия.

Ето и препратка към официалната страница във vbox7 на предаването на Гала “На Кафе” по Нова ТВ с интервюто на д-р Папазова за ползите от минерала шунгит.

Полезният камък оказва положително влияние върху здравето при храносмилателни проблеми (подуване, киселини, тежест в стомаха) и чернодробни заболявания.

От лечебната течност се повлияват и неприятните разширени вени, които са проблем за голяма част от населението.

Освен това необикновеният шунгит влияе благоприятно при всички видове кожни заболявания – гъбички, псориазис, обриви, рани, себорея, пърхот, изгаряния. За да има успех лечението със шунгитова вода, е необходимо тя както да се пие, така и да се нанася върху засегнатите кожни участъци.

Минералът оказва благотворно въздействие и върху костите, ставите, сухожилията и мускулите. Полезен е при шипове, артрит, дископатия.

Шунгитът се препоръчва още при проблеми с щитовидната жлеза, дихателните пътища, белодробни заболявания, пневмония, астма, диабет и дори при заболявания на репродуктивните органи.

Мога да препоръчам на Вашите читатели приема на вода от шунгит в случай, че страдат от хронична умора, депресия, стрес, понижен имунитет.

Изплакването на устата с шунгитова вода се препоръчва при пародонтоза, възпалени венци, афти, стоматит.

Въпрос: Защо го наричат камък-чудо, камък на живота?

Отговор: Наричат го камък-чудо, защото естественият шунгит е истински феномен за съвременната наука. Полезният минерал съдържа в себе си почти цялата Менделеева таблица и уникалните фулерени.

Сигурен съм, че Вашите читатели знаят, че не всеки химичен елемент, съдържащ се в Менделеевата таблица е полезен, но камъкът има едно невероятно качество – той е съставен само от онези вещества, които са полезни и необходими за живият организъм.

Уникалните свойства на шунгита се проявяват в редица направления. Той има способността да абсорбира вещества от околната среда, носител е на широк набор от микроелементи и биологично активни вещества, взаимодейства с електромагнитни полета от различно естество и неутрализира негативното им въздействие.

Естествен антиоксидант и имуностимулант, шунгитът действа положително по отношение на много сериозни заболявания и потиска развитието на много алергични реакции.

Екологичният потенциал на минерала шунгит е много голям – пречиства водата, защитава хората от електромагнитно излъчване от различно естество.

Камакът успешно се използва в медицината, екологията, селското стопанство, металургията, енергетиката, химическата промишленост, строителството.

Въпрос: Как се използва за пречистване и структуриране на водата?

структуриране на водата чрез шунгит

Шунгитът успешно пречиства водата от замърсявания и вредни вещества

Отговор: Шунгитът има една много важна особеност – той пречиства водата от много органични и неорганични съединения и от свободните радикали, които са причина за голяма част от заболяванията.

Камакът премахва вредните примеси, излишната мед, желязо, нитрати, нитрити, манган, тежки метали. Успешно избистря мътността, дезинфекцира водата, убива бактериите, неутрализира примесите на тежки метали и я обогатява с фулерени, които от своя страна променят структурата ѝ, правят я структурирана.

Фулерените имат ясно изразено противовъзпалително действие, облекчават болката, подсилват имунитета, потискат развитието на множество алергични заболявания.

Освен това шунгитът обогатява водата с различни микроелементи, които са важни за човешкия организъм.

Въпрос: Как се приготвя шунгитова вода?

Отговор: Лечебните свойства на шунгит във водата са всепризнати от множество учени по цял свят.

ползи от шунгитовата вода

Добре е да приготвяте шунгитовата вода в стъклен или керамичен съд

За да предаде на водата уникални лечебни свойства, най-добре минералът шунгит да се постави в стъклен или керамичен съд в съотношение 50-100грама за литър вода, като преди това е добре да го измиете добре под течаща вода.

Друг вариант е да поставите черните камъчета във вряща вода за няколко минути, като целта на тези процедури е пречистване на шунгита. Трябва да се знае, че при кипването във вряща вода не се губят качествата на минерала.

След като са почистени поставяме късовете минерал шунгит в чешмяна или изворна вода, като е важно да не се захлупва съдът, в който са сложени, за да може да контактува водата с въздуха. Престоява на хладно място (но не в хладилник) в продължение на 3 дни, след което живителната течност е готова за употреба.

Не трябва да оставяте минерала без вода. След трите дни, когато вече е готова, шунгитовата вода се пресипва в друг съд и отново се зарежда съда, в който е шунгита с нова порция вода, за нови три дни.

Добре е да се пият около 2-3 чаши от специалната вода дневно, а при кожни или ставни проблеми се препоръчва консумацията на уникалната течност да се комбинира с бани и компреси от шунгитов прах.

За да запази по-дълго свойствата си, шунгитът който използвате трябва да се промива под течаща вода веднъж или два пъти в месеца.

Не забравяйте да сменяте Вашия шунгит след няколко месечна употреба (около 7 – 8), в зависимост от степента на замърсеност на водата, в която го поставяте.

Въпрос: Откъде бихме могли да си го купим? Има ли магазин, от който можем да го вземем на място?

Отговор: Фирма „Лиел” ЕООД няма магазин в нито един град в България. За сметка на това, обаче, минералът шунгит може да се поръча онлайн, като заявките се правят през нашия сайт http://shungit.bg/bg/ , на телефон 0897060808 или през страницата ни във фейсбук, която може да откриете на адрес https://www.facebook.com/shungit.bg/.

Електронната търговия е улеснение за нашите клиенти от цялата страна, които могат да се сдобият с шунгитов камък само с едно кликване на мишката, независимо в коя част на България се намират.

Въпрос: Какво ще кажете за цената (цените) на http://shungit.bg/ и какво отстъпки може да се ползват?

Отговор: Цената на шунгита и шунгитовите продукти е съобразена с качеството и ефективността на нашите стоки.

Разбира се, че предлагаме отстъпки и бонуси за нашите клиенти. При покупка на продукти на стойност над 100 лева, фирма „Лиел” ЕООД поема цената на доставката и добавя малък подарък към нея.

Клиентите, които закупят стока за над 300 лева, получават отстъпка от 30%.

За търговците на едро, фирмата също предлага отстъпка, която може да достигне до 50 %.

Въпрос: Вие внасяте от руската република Карелия. Нямаме ли си шунгит в България, че трябва да се внася?

Отговор: Шунгит е минерал, който се добива в промишлен мащаб само от едно място на Земята, а именно Република Карелия, откъдето извършва внос и фирма „Лиел” ЕООД.

Името на камъка произхожда от село Шунга, което се намира в района на Република Карелия.

цена на шунгит

Шунгитовата пирамида защитава своя притежател и действа успокояващо при емоционално и физическо натоварване

Въпрос: За какво се използва шунгитовата пирамида?

Отговор: Шунгитовата пирамида е чудесен източник на положителна енергия. Тя абсорбира отрицателната енергия, прогонва стреса и негативните емоции и защитава своя собственик.

Камъкът е изработен във формата на пирамида, която действа на разстояние до 1 метър на един сантиметър пирамида. Например пирамида с основа 3 на 3 см. действа до 3 метра разстояние.

Освен за психическото състояние, малката шунгитова фигура, предпазва тялото от вредните въздействия на външните фактори.

Шунгитовата пирамида е най-ефективното средство срещу геопатогенните лъчения. Тя е един невероятен метод за намаляване на вредното въздействие на околната среда, като в допълнение неутрализира геопатогенните лъчи.

Пирамидата допринася за намаляване на нервност, възбуда, безсъние, главоболие, ревматични болки.

Понеже тя приема отрицателната енергия, е много важно поне веднъж месечно да бъде излагана на пряка слънчева светлина и свеж въздух. За възстановяване на защитните й свойства малката фигура се нуждае поне от едночасово презареждане.

Въпрос: Как се носи тази бижутерия и украшения, пръстени и медальони?

Отговор: Нашата компания предлага на своите клиенти уникални бижута от шунгит. В сайта може да откриете голямо разнообразие от медальони, колиета, гривни, обеци, които при продължително носене оказват благоприятно влияние върху целия организъм.

Колиетата например са изключително подходящи за лица, имащи проблеми с щитовидната жлеза.

Установено е, че носенето на бижута от шунгит в продължение само на две седмици води до подобряване на метаболизма.

Специално за нашите клиенти, ние предлагаме украшения с шунгит и естествени камъни, които придават на бижутата блясък и цвят. Както вече казахме, цветът на полезния минерал е черен, а не всеки харесва черните накити.

Освен това всеки камък има собствено значение и е подходящ за определен тип хора.

По този начин нашите клиенти могат да изберат своя любим кристал в съчетание с шунгитова гривна, медальон или обеци.

Тези бижута стоят много изящно в съчетание на шунгит с ахат, топаз, турмалин или кехлибар.

Изчистената шунгитова гривна също е поръчвана редовно, защото стои много стилно и е заредена единствено и само със силата на вълшебния камък.

Въпрос: Има ли противопоказания?

Отговор: Шунгитът е абсолютно безвреден и няма противопоказания.

Шунгитовата вода и шунгитовите бижута са изключително полезни и това не е само мое мнение. До този извод са стигнали изследователи и уважавани лекари от Военномедецинската академия в Сант Петербург, където обстойно са изследвани лечебните свойства на шунгит и възможностите да пречиства водата.

Освен това е доказано, че уникалният камък може да се използва за защита на райони и места, изложени на вредни влияния от електромагнитни вълни (мобилни телефони, монитори, телевизори).

Въпрос: Как и защо се носи гривна шамбала от шунгит?

гривна от шунгитов камък

Гривната от шунгит помага при здравословни проблеми и психическо напрежение

Отговор: Шунгитовата гривна не е просто стилно бижу. Тя е надарена с вълшебните лечебни и магически свойства на този камък, който може да възстанови духовното равновесие и жизнената енергия.

Гривната шамбала е изработена от камъка шунгит и освен че привлича погледите със своята красота, тя оказва благоприятно въздействие върху лицето, което я носи.

Бижуто помага за преодоляване на здравословни проблеми и укрепване на физическото състояние. Освен това предпазва от отрицателното въздействие на електромагнитните вълни.

Шунгитовите гривни се препоръчват за лица, страдащи от хипертония, алергични заболявания, невралгични, мускулни и ставни болки, нарушения на съня.

Въпрос: Как действа шунгитът при болки в ставите?

лечение чрез използване на минерала шунгит

Шунгитовите наколенки се препоръчват при болки в ставите

Отговор: Шунгитът оказва благоприятно въздействие при болки в ставите, като облекчава и успокоява засегнатите части от тялото.

В сайта на фирмата https://shungit.bg/, могат да бъдат открити шунгитови наколенки, налакътници и колан за кръста.

Тези продукти действат благоприятно върху областта, за която са предназначени.

Препоръчва се да бъдат носени 2 или 3 пъти дневно за по 20-40 минути. Продуктите са изключително удобни и не създават никакъв дискомфорт.

Мога да кажа, че всеки един от тях е напълно безвреден, но искам да предупредя бременните жени и клиентите ни, които страдат от много високо кръвно или остра сърдечна недостатъчност, да се обърнат към своя лекар, преди да преминат към употреба на колана, наколенките или налакътниците.

Въпрос: Как действа шунгитът на прах?

Отговор: Шунгитовият прах е подходящ за компреси при кожни заболявания и болки в ставите.

За целта е необходимо продуктът да бъде смесен с малко вода до образуване на гъста каша. Препоръчителната пропорция е 1 към 2 в полза на водата.

Сместа се нанася на много тънък слой върху засегнатите части от тялото, като важно условие е получената паста да не се втрива. Покрива се с найлон, върху който се поставя памучна кърпа или марля.

Препоръчва се да останете с този компрес не повече от 2 часа.

Въпрос: Начин на приложение и свойства на полираните камъни?

Отговор: Шунгитовите камъни са обработени по специален начин, за да бъдат лъскави и гладки. Те могат да се използват като талисман, за предпазване от т.нар. лоши очи, уроки, завист, въздействие на отрицателни мисли.

цена на шунгит

Полираните камъни от шунгит могат да се използват за СПА процедури

Вълшебните камъни предпазват своя собственик от стрес и увеличават жизнения тонус на организма.

Освен като амулети, „черните камъни” могат да бъдат използвани за СПА масаж, който помага за премахване на физическото и психическото напрежение.

Въпрос: Как можем да използваме шунгитните облицовъчни плочки?

Отговор: Облицовъчните плочки отдавна се използват в някои страни при изграждането на жилища.

Научно доказано е, че хората, пренощували в помещение облицовано с шунгитови плочи, се чувстват по-спокойни, ведри и здрави, защото шунгитът абсорбира цялата отрицателна енергия и ги зарежда само с позитивизъм.

Облицовъчните плочки си струват инвестицията, защото благодарение на тях, Вие ще бъдете защитени от вредни влияния през следващите години.

Въпрос: Какво е Елит шунгит и разликата между него и натуралния шунгит?

Отговор: Елитният шунгит, който се добива ръчно, има много по-силно действие от обикновения натурален шунгит.

Той е зареден с повече фулерени и пречиства водата от вредни вещества само за няколко часа, като същевременно я обогатява с всички съставки, необходими на организма.

Поради високото съдържание на въглерод той е лъскав и красив,но Елит шунгит се разпада много лесно, затова от него не могат да бъдат изработвани предмети и бижута. Много ценен и рядък е, затова цената му е за грам също като при като златото.

Малко късче от него може да се постави в дома или офиса, за да защитава неговите собственици. Освен това Елит шунгитът се използва за пречистване на питейната вода и лечебни вани.

Въпрос: Как се приготвя вана с Елит шунгит?

Отговор: За приготвянето на лечебна вана са необходими около 150 грама Елит шунгит, поставен в торбичка.

Вълшебните камъчета се добавят към пълната с вода вана за не повече от десетина минути.

Тази процедура действа релаксиращо, отпускащо и благоприятно върху умореното от физическо и психическо натоварване тяло.

Въпрос: Какво са фулерените?

Отговор: Да, този въпрос може би вълнува читателите, защото само в шунгитът има фулерени.

Всъщност това са молекули, съставени от въглеродни атоми. Фулерените са четвърта позната кристална алотропна форма на чист въглерод след диамант,карбин и графит,a oткривателите на фулерена получават Нобелова награда.

Фулерените имат антиоксидантни свойства и способността да се борят със свободните радикали. Те нормализират клетъчния метаболизъм, повишават активността на клетките, увеличават регенеративната способност на тъканите на тялото, оказват положително влияние върху обмяната на веществата и повишават устойчивостта на организма към стрес.

Поради тази причина и минералът шунгит оказва толкова силно въздействие върху състоянието на духа и тялото.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *