5 народни рецепти за предпазване и лечение на атеросклероза

Ако имате начална форма на атеросклероза, може да си помогнете, като изпробвате 5 много лесни и ефикасни народни рецепти за изчистване на кръвоносната система

Опасната атеросклероза е свързана с промяна в структурата на стените на кръвоносните съдове на големите и средните артерии, което ги прави неспособни да функционират правилно. Най-страшното е, че коварната атеросклероза се развива дълго и бавно и няма някакви ясно изразени симптоми в началото, а когато се стигне до клинични състояния, вече е много късно. затова трябва много да внимаваме как живеем и с какво се храним, за да не позволим нашите кръвоносни съдове да се запушат, причинявайки ни такива страшни болести като инфаркт, инсулт, Алцхаймер, деменция, сърдечно-съдови болести.

атеросклероза

Ако имате начална форма на атеросклероза, може да си помогнете, като изпробвате 5 много лесни и ефикасни народни рецепти за изчистване на кръвоносната система

Има няколко билкови народни рецепти, които могат да помогнат, ако вече е налице атеросклероза при вас.
При първата се вземат 25 листа от дървото праскова. Те се варят в литър вода, докато сместа остане 250 грама. Тази течност се изпива за един ден, а продължителност на лечението трябва да е най-малко половин година, до пълното изчистване на натрупаните шлаки и отлагания от атеросклерозата по кръвоносната система.
Втората рецепта е със сок от ряпа и пчелен мед. Взима се една черна ряпа, разполовява се и се издълбава, като в дупките се слага по една лъжица мед. След 3-4 часа се е образувал сок, който се пие по 2-3 супени лъжици сутрин и вечер. Тази смес освен за атеросклероза, помага и при камъни в бъбреците и кашлица.
При тетата рецепта се приемат по 5 капки йод, разтворени в 200 грама прясно мляко. Това се прави всеки ден в продължение на седмица.
Четвъртата рецепта е с млечна царевица. Взимат се няколко кочана и се варят до омекване, а после водата, в която са времи царевиците се изпива. Правете това всеки ден в продължение на няколко месеца.
Петата рецепта е с тиква. Взима се една голяма тиква, отваря се с капаче отгоре, махат се семките и вътре се слага един килограм захар. След това капачето се поставя на мястото му и се залепва с тесто, за да не влиза вътре въздух. Така тиквата стои цели 10 дни, след което се отваря и от получения сок се пие по една кафена лъжичка 3 пъти на ден, докато сместа не свърши.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *