Още малко за чудото алое вера

Съществуват много разновидности на алое – над 200, но най-ценно за хората е алое вера. То има терапевтични и лечебни качества. Ето едни от най- важните:

Алое вера въздейства благоприятно върху стомашно-чревния тракт като спомага за пълното усвояване на полезните хранителни вещества от организма. Подхранва клетките на кожата, като я заздравява и подмладява. Алоето предпазва организма от настинки и вируси. Има противовъзпалително и обезболяващо действие. То дава на организма всички витамини, от които се нуждае.

Алоето е познато на човечеството още от древни векове. Още древните римляни са го използвали като лечебна билка. Египтяните са използвали това растение – чудо за поддържане на физическата си красота. Други древни народи са прилагали при лекуване на бъбречни инфекции. Днес това изумително растение е признато от всички учени.

Те го препоръчват за различни природни терапии. Всички знаем колко е напреднала медицината към днешна дата, но въпреки това не всички лекарства са ефективни и водят до добри резултати, а често дори продължителната им употреба води до странични нежелани ефекти. Ето защо все повече хора се връщат към природното лечение и използват алоето, заради неговите многобройни лековити свойства, които подобряват здравето.

Днес алое вера може да вирее в области, където преди е било невъзможно, благодарение на неговата стабилизация. Можем даобясним това с един прост пример: когато разрязваме ябълка и я оставим на открито, тя потъмнява. Това се случва и с алоето.

Когато то е в природата, неговият прозрачен гел, който се намира във вътрешността на листата му, е много добре защитен от кората им, която го предпазва от вредното влияние на атмосферните условия и запазва влагата му.

aloe-vera-002Когато листото бъде отрязано, веднага започва процес на окисляване.

За да не се загубят полезните качества на гела, този процес трябва да бъде спрян. Благодарение на стабилизацията, гелът се съхранява във възможно най- близкото си първоначално състояние.

Благодарение на този процес съвременните продукти от алое вера са с изключително високо качество.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *