Стопете до 25 кг с най-ефикасната 90-дневна диета!

Освен че се отслабва, с популярната 90-дневна диета се нормализира обмяната на веществата и кръвното налягане

Дори и хората, които мразят диети, вече разбраха кой е най-модерният хранителен режим в момента – 90-дневната диета. Както си личи от името й, тя се спазва 90 дни и може да се направи отново, само ако сте направили пауза отново от 90 дни.

Диетата е популярна с това, че килограмите се свалят лесно, без стрес, постепенно и здравословно. С нея освен че се отслабва между 18 и 25 килограма, се нормализира обмяната на веществата и кръвното налягане. Диетата е ефективна дори ако се храните нормално, но най-добри резултати има, ако хапвате по-малки количества. Важно е да следвате обаче храните и да заменяте дните.

90-дневна диета

Освен че човек отслабва, популярната 90-дневна диета нормализира обмяната на веществата и кръвното налягане

Трябва да сте наясно, че в първите дни има задържане, но ако сте упорити през втората седмица може изведнъж да установите, че сте отслабнали наведнъж с цели 5 килограма. Най-хубавото е, че закуската през всички 90 дена се състои от плодове. Чрез тях тялото си набавя необходимата му плодова захар.

Добре е да знаете, че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:

• 4.00 до 12.00 ч. – цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00 – цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00 – храносмилателен цикъл

Ефективната 90-дневна диета се състои от 4 дни редовно хранене и един воден ден на всеки 29-ти ден. Тази диета се започва винаги с белтъчна храна, продължава с бобова, въглехидратна и завършва с плодова. Цикълът се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.

90-дневна диета

Освен че човек отслабва, популярната 90-дневна диета нормализира обмяната на веществата и кръвното налягане

И така, ето я и самата 90 дневна диета:

Белтъчен ден /Първи ден/
През този ден се храните само с месо, сирене, кашкавал, яйца, мляко и млечни продукти, спанак, ряпа, соеви изделия, зеле, домати, червено цвекло, карфиол и др.
Бобов ден/варива /Втори ден/:
През този ден са позволени храни като ориз, зрял боб, зелен боб, грах, соя, царевица, леща, картофи.
Въглехидратен /Трети ден/
През него можете да хапвате всякакви захарни и тестени изделия, спагети, пици, сладкиши, сладолед, шоколад и пр. Добре е все пак да се избере вярната комбинация, като например пица със зеленчуци или плодове, спагети с доматен сос, сос от гъби и др.
Плодов /четвърти ден/
Хапвайте плодове на воля, но при едно правило – да не смесвате плодовете по време на едно хранене За закуска можете да изберете един вид плод, за обяд – друг, за вечеря – трети. Можете да консумирате всички видове пресни плодове, сухи плодове, за които се препоръчва да бъдат накиснати предварително в малко вода, но да не са озахарени. Разрешена е консумацията на компоти, приготвени с малко захар, плодови сокове. През този ден е позволено, ако не издържате само на плодове, да консумирате ядки и семена, но в ограничено количество – 25-30 грама, които да не са осолени или карамелизирани.
Воден ден /29-ден/
На всеки 29-ти ден от началото на диетата се прави този прочистващ, воден ден. По време на цялата 90-дневна диета се падат само три водни дни. След водния ден може да се свалят от килограм и половина, до два.

“Фигурин

Специалистите съветват да спазвате стриктно последователността на дните – белтъчен, бобов, въглехидратен, и плодов ден. Освен това е необходимо да направите консултация с лекар и да следите стриктно за кръвното си налягане. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане, но ако приемате таблетки за високо кръвно, не ги спирайте без съвета на личния лекар.

За приготвяне на храната използвайте предимно зехтин и подправки и спазвайте часовете между храненията. Ако в определено време много огладнеете, изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок. Използвайте по-малко сол. Когато пиете свеж плодов сок или мляко, знайте, че те заместват едно хранене. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки и алкохол, а кафето и чаят се пият без захар. По време на диетата не забравяйте да са движите повече.

 

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Стопете до 25 кг с най-ефикасната 90-дневна диета!

  1. 90 дневната диета може да работи за едни, но при мен е коренно различна работа. Просто не можах да издържа на тоя график. Затова просто спрях свинското, белия хляб и алкохола. За 5 месеца свалих 10 кг. Така че в дългосрочен план здравословно да се храним според мен е ключът към успеха.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *