Акад. Василий Мелниченко за лечебните свойства на йода и за пречистването на кръвта (ВИДЕО)

С помощта на продукта „Йодис” ще можем да се избавим от туберкулоза, диабет, рак, ще можем да си пречистим кръвта и други

 

През 1990 г. СЗО обяви недостига на йод като много значим и глобален проблем, засягаащ здравето на всички хора.

Акад. Василий Мелниченко за лечебните свойства на йода и за пречистването на кръвта

Акад. Василий Мелниченко за лечебните свойства на йода и за пречистването на кръвта

Акад. Василий Мелниченко, ръководител на украинската компания “ЙОДИС-К”, разясни за йод-дефицитните заболявания, в интервю за в. “Доктор”. Той е и участник в ликвидирането на последиците от аварията в атомната централа в Чернобил.

– Най-тежките заболявания, получени от недостиг на йод в организма, са мъжкото и женско безплодие, раждането на недоносени или мъртви деца, раждане на бебета с тегло под нормата, глухонемота, кретенизъм, умствена изостаналост, спонтанните аборти, остри психични заболявания. Недостигът на йод е единствената, и по данни на световната статистика, най-разпространена причина за мозъчни поражения и нарушаване на психичното развитие, най-значимата причина за заболяванията на ума. Неблагоприятно въздейства на децата, още от бременността още по време на вътреутробното развитие и дори до половото съзряване.

– По време на бременността през втория триместър, дори когато вече заработи щитовидната жлеза на плода, майката трябва да поема йод с храната, за да може и плода да се подхранва за нормалната работа на жлезата. Йодът заедно с хормоните на щитовидната жлеза играят важна роля за развитието на плода. Точно от този етап на развитието произлизат причините за ранната детска смърт, срещаща се главно през първия месец след раждането.

“Фигурин

Акад. Василий Мелниченко отбеляза, че йодът внедрен в продукта “ЙОДИС”,  ще ни помогне да се преборим с такива страшни болести като туберкулоза, СПИН, захарен диабет, болести на ендокринната и имунната системи, птичи грип, рак и други. Не, че ще успеем да излекуваме тежко болните, а ще можем да възпрепятстваме болестите.

По време на бременността недостигът на 250-300 мкг става още по-проблемен, понеже йодът освен за пълноценната дейност на щитовидната жлеза, е нужен и за интензивно прочистване на кръвта от токсините на плода и бременната. Получава се токсемия – което представлява самоотравяне на организма от попадналите в кръвта токсини, които тя разнася по цялото тяло. За възрастни също помага за пречистване на кръвта.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *