Ако имате синузит, помогнете си с тези бабини рецепти

Упоритият и болезнен синузит може да излекувате с няколко народни рецепти, които ще облекчат състоянието ви

Синузитът няма сезон и се провокира дори и само от по-силен вятър, особено хроничния синузит. Главоболие и дискомфорт съпътстват хората, които страдат от тази неприятна болест.
Болезненият синузит се причинява от инфекции в синусите, които често силно възпрепятстват дишането. Най-лошо е когато синузитът стане хроничен и понякога може да увреди съседни органи и да причини възпаление на очния нерв, дори менингит, пневмония и енцефалит.

синузит

Упоритият и болезнен синузит може да излекувате с няколко народни рецепти, които ще облекчат състоянието ви

Тъй като традиционното лечение на синузит не е все още много успешно и не са измислени кой знае какви лекарства за борба с него, най-добре първо пробвайте да облекчите симптомите си с бабини рецепти и природни продукти.
Хубаво е да включите в менюто си миризливите, но много полезни лук и чесън. Те съдържат фитонциди и притежават мощни антибактериални и противогъбични свойства, които помагат при синузит. Включете ги в ежедневното си хранене и ще усетите облекчение още след първата седмица.
Има една много ефикасна народна рецепта при синузит с ябълков оцет. Смесват се в чаша вода лъжица ябълков оцет и лъжица мед. Тази смес премахва инфекцията, но трябва да я приемате няколко дни по 3 пъти на ден. Ще усетите как симптомите постепенно преминават и дишането ви се успокоява.
При синузит много ефективно е да си правите инхалации. Кипвате вода в тенджера, сложете щипка сода за хляб във водата и се наведете над тенджерата, завийте главата си с кърпа и вдишвайте парата. Освен сода за хляб, може да пуснете в кипящата вода и лайка или тетра.
Много полезно е също така при синузит да си вземете сауна и върху горещите камъни да капнете няколко капки евкалиптово масло.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *