Американска фотографка разказа в снимки за болестта си (СНИМКИ)

Етапите, през които преминават жените с рак на гърдата запечатала Кери на фотографии

Креативна американска фотографка реши да прикове общественото внимание върху болестта рак на гърдата като си направи серия от снимки, докато е била болна от страшната болест. Тя е на 31 години и вече е успяла да се пребори с коварното заболяване, но е решила в тона Анджелина Джоли да поведе битка и за общественото внимание върху този глобален проблем.

Кери

Кери

Снимките разказват етапите от болестта на фотографката – от научаване за болестта, до операциите, химиотерапиите и моментите на оздравяване.
31-годишната Кери Мансфийлд открила преди година с ужас бучка в една от гърдите си. Тя отишла на лекар, който направил тестове, потвърдили опасенията й. Оказало се обаче, че нещата били по-зле, отколкото си мислила Кери. Тя имала 7 тумора в дясната гърда и 3 в лявата. Месец след поставяне на диагнозата, тя се подложила на мастектомия на дясната гърда, а бучките в лявата били премахнати. След което тя минала курс химиотерапия.

Кери

Кери

Кери

Кери

Преди да започнат интервенциите на фотографката й хрумнало да си направи серия от снимки, в които да покаже на останалите жени през какво преминават болните от рак на гърдата. Тя дори възприела това свое занимание като арт терапия. Въпреки това, когато сега разглежда снимките си, тя си позволява да се разчувтва.
След осем курса химиотерапия, Кери си направила и реконструкция на отрязаната гърда. Сега тя вече е здрава и всичко е наред при нея.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *