Английски готвач успя да осъди „Макдоналдс”

Негодните за консумация части от телешкото се промиват в амониев хидроокис и после се слагат в каймата за кюфтета

Краят на едно епохално дело е факт – английският готвач Джейми Оливър, който от години водеше дела срещу Макдоналдс – спечели битка с една от най-големите световни хранителни вериги, съобщава хаштаг-бг.
Преди години готвачът показа, че храната, която се приготвя в ресторантите на веригата, се правят с пълни боклуци, които тровят хората. В редица документални филми Оливър показа как негодните за консумация части от телешкото се промиват в амониев хидроокис и после се слагат в каймата за кюфтета. Преди тази обработка въпросното месо се смята за негодно за употреба от човек и дори не се дава на животните.

Английски готвач успя да осъди „Макдоналдс”

Английски готвач успя да осъди „Макдоналдс”

Готвачът заявява, че Макдоналдс вземат продукт, който се продава на най-ниската възможна цена за кучешка храна и след преработка го дават на хората. Освен нискокачествените месни отпадъци, амониевият хидроокис също е много токсичен. С право Оливър задава въпроса защо, което и да е разумно същество, слага месни отпадъци, накиснати в амоняк в устата на децата си.
Друг филм на готвача показва как в ресторантите за бързо хранене от веригата се прави пилешки макнъгет – чрез смилане на мазнини, кожа, кости и вътрешни органи.
След като дългогодишното дело приключи, сега от „Макдоналдс” са заявили, че променят рецептите за приготвяне на своите хамбургери.
Освен като човек, който поведе кампания за здравословно хранене във Великобритания и справяне с детското затлъстяване, Оливър е собственик и основател на ресторант, в който обучава младежи от социални домове, болни и с дислексия. Самият той е болен от тази болест и се грижи за деца, които имат този проблем.
Въпреки ужасяващите разкрития на Джейми Оливър и други като него, които се борят със стила на бързото хранене, веригата Макдоналдс продължава да се разраства и да открива нови ресторанти по света.

Enjoyed this post? Share it!

 

10 коментара по “Английски готвач успя да осъди „Макдоналдс”

  1. Поредната лъжа за САЩ разпространявана от комунисти, конкуренция и хейтъри. Нищо ново не е открил този английски готвач. Субпродуктът е известен от много години, а от 2001 е официално одобрен от Американския департамент по храните. Съдържа високо съдържание на протеини, минерали и витамини, но не и мазнини. На практика, това е 90% чисто месо. Използва се повсеместно, като добавка до 25% към каймата за намаляване общото съдържание на мазнините. Обработва се с амонячен газ за да се гарантира чистота от салмонела и коки бактерии. Това обяснява минималните количества амоняк, който между другото има ефект на консервант за месото. Това е причината, американските бургери да плесенясват след 2 седмици, а българските на втория ден!

  2. Дааа, Джейми Оливър яко халюцинира. Що ли не е взел първо съвет от г-н Братованов?
    И все пак с "измислените" си мотиви е спечелил съдебен спор. Сигурно е било случайност някаква. Американски юридически феномен?

  3. Това е най-нездравословната храна, вредна, пълна с токсини. А за сащ лъжи няма, всичко е истина. Но иди го обеснявай на подлогите и идиотите дето им се кланят по-ниско от земята!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *