Бабина рецепта за лечение на болно гърло и кашлица

Сезонът предразполага за вирусни и простудни заболявания, от които страда най-вече гърлото и това е придружено с кашлица

Зимата си отива, но от вирусите все още се появяват проблеми. Променливото време все още ни мори с вирусни и простудни заболявания. Често имаме зачервено гърло и кашлица, а понякога тези симптоми се усилват и стават доста дразнещи и неприятни.

Предлагаме на нашите читатели един природен лек от народната медицина за справяне с упорита и суха кашлица и болно гърло.

Granny's recipe for the treatment of sore throat and cough with black radish

Бабина рецепта за лечение на болно гърло и кашлица с черна ряпа, мед и лимон

Това е необходимо за зимния сезон. Този лек дава бързи резултати за лечение и оздравяване, без да ни вреди както повечето лекарства.

За приготвянето на рецептата са необходими пчелен мед, една средно голяма черна ряпа и половин лимон. Нарежете лимона на малки парченца или го настържете. Ряпата по подобен начин също нарежете на малки парчета или настържете на ситно. Пригответе си един буркан с вместимост 500 мл и го напълнете с ряпата и лимона. Залейте ги до горе с меда. Трябва да се разбърка добре и да се затвори. Изчаква се така за една две седмици и се съхранява на хладно и тъмно място.

Така приготвен бабиният лек против кашлица и болно гърло е готов за употреба. Взема се по една чаена лъжичка три пъти на ден. Не е задължително човек да се разболее и тогава да го консумира. Може и като профилактично средство за здрави хора да се ползва.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *