Бабини рецепти при нарушения в дамския месечен цикъл

Има много причини за нарушения във важния месечен цикъл, но те могат да бъдат коригирани с билки и помощ от природата

Всяка жена се притеснява когато настъпят някои нарушения в нейния месечен цикъл. Има много причини за това – стрес, притеснения, напрежение, възпаления, физически натоварвания, дори и от рязко напълняване или отслабване могат да се получат аномалии. Нарушения в женския месечен цикъл могат да бъдат коригирани не само с химически препарати, но и билки и отвари, взети от бабините рецепти и тефтери.

месечен цикъл

Има много причини за нарушения във важния месечен цикъл, но те могат да бъдат коригирани с билки и помощ от природата

След строга диета, голям стрес или дори интензивни фитнес тренировки женският организмът се изтощава и от тук следват и редица проблеми с менструацията.
Много жени знаят, че дори и смяната на климата може да предизвика тези аномалии.
За да се избегнат неприятности, свързани с месечния цикъл, има няколко рецепти, които могат да помогнат цикълът да не е толкова оскъден или обилен, да идва по-рано или пък да закъснавя, да не предизвиква непоносими болки и т. н.
Първата рецепта се прави с коприва, хвощ и спирт. Трябва да си направите настойка за една цяла седмица. Взимат се равни количества от копривата и хвоща и се прибавят към две части спирт. Тази настойка трябва да престои една седмица, след което се прецежда и се приема по 10 капки в чаена лъжица с вода. Приема се седем дни, след което болките при женския месечен цикъл изчезват като с вълшебна пръчица. Тази настойка може да се ползва и за много обилен цикъл.
Друга рецепта също използва хвощ. Една лъжица от билката се слага в 2 литра вода и се вари и кисне. От отварата се приема по една супена лъжица през два-ти часа. Тази смес служи за обилно кръвотечение.
Много популярна билкова рецепта при проблеми с женския месечен цикъл е и настойката от корени на горчивия див пелин. Взима се един корен, раздробява се и се запарва, а сместа се приема 3 пъти дневно по една супена лъжица след хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Бабини рецепти при нарушения в дамския месечен цикъл

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *