Тежко болен българин се излекува с уникална терапия

Човекът е бил почти инвалидизиран, но се преборил със здравословен начин на живот по избрана от него терапия

Българинът Дамян Глуховски на 71 г. е от Асеновград. Преди повече от десет години е бил болен от десетина болести и още пази здравния си картон за спомен от тях. Тежко е страдал от дископатия – нито лекари, нито физиотерапия и минерални бани са му помогнали, имал е стърчащи шипове на гръбначния стълб, видяни на рентген. Хепатит А, хипертония, пиелонефрит, камъни в бъбреците, язва, гастрит и други са в списъка на болежките, които го мъчили. Повечето от тях ги е получил от работата си в КЦМ. Приложил е сам терапия с вегетариански храни и здравословен начин на живот.

Терапия с вегетарианско хранене и особено с орехи му е помогнала за здравето

Терапия с вегетарианско хранене и особено с орехи му е помогнала за здравето

Дамян е успял да оздравее от болестите си чрез прилагане на това, което е чел за здравословната хранене, написал е книги за здравето и сам обяснява, че нищо не е добавил, а само е приложил това, което се пише от други автори за здравето. Според него човек може да живее доста над 100 години и да се поддържа млад и силен. Главното нещо, което споделя е храненето. Той се храни само веднъж на ден плюс още 2 ябълки. Това препоръчва на хора над 50-годишна възраст. Храната му се състои главно от бобови храни, ядки и особено орехи, зеленчуци и плодове. Пие по много вода, сутрин изпива към 700 мл топла изворна вода с около 36 градуса температура. През останалото време пие половин час преди ядене и един час след това. По време на храна не пие. Не взема лекарства и не ги признава.

Дамян Глуховски си е съставил упражнения за тренировки и отделя по 3 часа дневно, като пробягва 9 км., прави 800 преси и 500 въртения около кръста. Може спокойно да преплува 2-3 км. и да измине в планината 50 километра за ден. Той няма претенции да е лечител, а само споделя чуждия опит и го прилага в живота си. Създал е клуб „Приятели на здравето”, в който идват всички хора с желание за пълноценен живот.

Прилагането на тази уникална терапия, която е основана на вегетарианство му е помогнала да се излекува от тежките болести, от които бил почти инвалид.

За една друга полезна терапия четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Тежко болен българин се излекува с уникална терапия

  1. Правилното хранене помага на всеки един от нас фа се запази дълги години здрав и да не се раьболява от тежки болести.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *