Билка помага за намаляване на риска от появата на глаукома

Учените отдавна са забелязали положителна връзка между пиенето на зелен чай и намаляване на вероятността от появата на глаукома

Глаукомата е заболяване на очите, което може да има опустошителни последици, особено ако не е открита навреме, за да се обърне или да го спре. Вместо едно очно заболяване, тя е група от условия, които могат да причинят увреждане на зрителния нерв.Това увреждане може да причини загуба на зрението. В много случаи от заболяването глаукома, загубата на зрението е необратимо.

Зеленият помага за намаляване на риска от появата на глаукома

Зеленият помага за намаляване на риска от появата на глаукома

В почти всички случаи, високото налягане в окото – известно като вътреочно налягане – е причината на това увреждане. Глаукомата е основна причина за слепота в Съединените щати, а и в други страни. В много случаи тя ограбва своите жертви с възможността да виждат по такъв начин, че то протича незабележимо и когато се открие, вече е станало твърде късно за лечение и спасяване на зрението. Поради този факт е важно да посещаваме офталмолог за редовни очни прегледи.

В допълнение към редовното посещение при очния лекар поне веднъж или 2 пъти в годината, диетата на човека играе ключова роля за цялостната му здраве, включително здравето на очите. Въпреки че учените отдавна са забелязали връзка между пиенето на зелен чай и намаляване на вероятността от заболяване от глаукома, едва наскоро са открили причината за това.

До преди известно време не беше ясно дали катехините, тези мощни антиоксиданти, които присъстват в зеления чай, са достатъчно силни, за да могат действително да засегнат нервите на очите. Едно изследване, публикувано в Journal of Agriculture and Food Chemistry , са цитирани констатациите на Chi Pui Pang и неговите колеги, които са дали по време на изследването екстракт от зелен чай на група плъхове. Тези плъхове били разделени в 11 групи като всяка група е съставена от шест плъха. След наблюдение на тъканите на плъховете в различни времеви рамки в съответствие с това, кога те са получили екстракт от зелен чай, учените открили значително количество от екстракта в техните тъкани.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

При купуване на зелен чай е важно да го огледате листата да бъдат зелени, а не кафяви, което е знак, че те са вече окислени при обработката. Зеленият чай съдържа и кофеин, който е вреден, затова може да се потърсят други билки или плодове, които са без подобни вредни съставки. Ройбос е друга билка съдържаща антиоксиданти без кофеин.

Още за рака четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *