Билката естрагон притежава изненадващи ползи за здравето

Естрагон е билка, която притежава изненадващи ползи за здравето

Има различни видове от билката естрагон, но най-забележителни са руските и френските видове. Френският сорт се оказва, че е един от най-важните билки, използвани във френската кухня, благодарение на изтънчения вкус и аромат той се употребява в различни ястия, пише naturalnews.com.

Естрагон е отличен източник на различни витамини и минерали, като например витамини A, B и C, калий, калций, желязо, магнезий и цинк.

Билката естрагон притежава изненадващи ползи за здравето

Билката естрагон притежава изненадващи ползи за здравето

Въз основа на доклад, публикуван в Журнал на земеделски и Хранителни Лекарства, се пише, че турският естрагон очевидно е богат на антиоксиданти. Някои проучвания са забелязали, че той работи ефективно, за да спомогне за ограничаване или намаляване на вредите, които свободните радикали предизвикват, като например увеличаване на темпа на стареене. Признаването на способността му да ви помогне да спрете болката в зъбите е описана в трудовете на древните лекари от античността. Естрагон е с висока концентрация на евгенол, най-вече той носи отговорност за неговото болкоуспокояващо действие. Някои казват, че това ще намали и възпалението на венците, които могат да са придружени с всеки възможен зъбобол. Ако искате да се отървете от хълцане, може да искате да се съобразите с препоръката на д-р Жан Валнет, която се състои от дъвченето на листа естрагон или като приемете 3-4 капки масло от билката върху бучка захар, веднага след като се появи този проблем.

Естрагон да противодейства на Стафилококус ауреус и Ешерихия коли, сочат резултатите от едно изследване от Иран. Тестовете бяха направени основно с помощта на бяло саламурено сирене, за да се определи вида на ефектите на билката естрагон срещу щамове на бактериите Ешерихия коли и Стафилококус ауреус. Резултатите ясно показват, че растението естрагон е способно да редуцира броя на бактериите, намерени в сиренето. Това води изследователите да извода, че естрагонът може да бъде признат в близко бъдеще като евентуален консервант за храни, подобни на сиренето.

Културистите могат да бъдат щастливи да научат, че естрагон, по-специално руския вид, помага за подобряване на абсорбцията на креатин.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *