Лечение на подагра с билки

Лечението на подагра ефикасно и доказано чрез природни продукти

Подаграта е тежко заболяване, при което пикочната киселина в кръвта се увеличава. При повечето случаи на заболели от подагра пикочната киселина се отлага като кристали в бъбреците. Може да се засегнат бъбреците като те не могат да елиминират пикочната киселина от кръвта.

Системното преяждане с дивечово месо, особено дреболии (черен дроб, бъбречета, тимусни жлези), както и препиването с алкохол са сред честите причини за заболяване от подагра. Обикновено пристъпите на подаграта настъпват след мащабни алкохолно-гастрономически ексцесии и на фона на пълно здраве.

Колумб (на снимката), както и Бетовен и много други велики умове са страдали от подагра

Лечението на подагра може да бъде ефикасно и положително чрез билкова комбинация, която пречиства кръвта и подтиска производството на пикочна киселина в кръвта. Билките подпомагат изхвърлянето на кристалите на пикочната киселина от организма и подтискат производството й, както й подобряват метаболитните процеси.

Всичко за лечението на подаграта с билки (изпитано)!

Лечение на подагра с билки

Помага за лечение на подаграта следната комбинация от билки: зайча стъпка стрък, пача трева стрък, полски хвощ стрък, синя тинтява стрък и цвят, троскот стрък и лист, бял равнец цвят, глухарче стрък, маточина стрък и цвят, мента лист, мечо грозде лист, миризлива теменуга цвят, овчарска торбичка стрък и лист, шипка плод, гръмотрън корен, резене корен.

40 грама от сместа на по-горе описаната комбинация се запарва в 700 мл. гореща вода и на тих огън ври около 10 минути. Прецежда се (желателно през марля). Пие се 20 минути преди всяко хранене по 200 мл. Подслажда се с мед и лимон по желание. Пие се до два месеца след изчезване на симптомите на подагра.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *