Билки и отвари срещу високо кръвно налягане

Отвари от различни билки – здравец, глухарче, маточина, копър, глог, шипка, чубрица, свалят опасното високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане е опасно заболяване, което не бива да се подценява. Притеснителен е фактът, че освен възрастни, от него боледуват все повече млади хора. Стресът, неправилното хранене и обездвижването са виновни за високата заболеваемост от високо кръвно налягане.
Хипертонията е причинител на много сериозни заболявания – сърдечна недостатъчност, коронарна недостатъчност, бъбречна недостатъчност, мозъчен удар и други. Как да преодолеем този проблем и как да си помогнем не с помощта на лекарства, а на алтернативни методи?

Билки и отвари свалят опасното високо кръвно налягане

Билки и отвари свалят опасното високо кръвно налягане

Трябва да знаете, че за да свалите кръвното си налягане и да влезете в нормата, е необходимо най-вече да промените изцяло начина си на живот. Не си мислете, че то е просто наследствено и нищо не можете да направите.
Необходима е коренна промяна в битието ви. Хубаво е да премахнете всички вредни навици и да започнете подходяща за вас диета, за да прочистите организма си, да спортувате, когато имате възможност и да се научете да живеете живота си по друг начин.
Алтернативен метод, които може да ви помогне, е кисненето на краката в топла вода. Могат да ви помогнат и отварите от различни билки – здравец, глухарче, маточина, копър, глог, шипка, чубрица. От маточината, глога и копъра – запарете ги за около десетина минути, след което оставете да се накисне половин час, да изстине, а после пийте по една чаша преди храна, три пъти на ден.
Листата от здравец пък можете да дъвчете направо – 2-3 листенца се сдъвкват, естествено предварително измити. Друга вариант за нормализиране на опасното високо кръвно налягане е всяка сутрин на гладно да изяждайте бучка масло с канела. Можете също да смесите канелата с чаша кисело мляко и да я изядете по този начин. Полезен е и доматеният сок, както и преди всяко хранене винена чаша сок от картоф.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *