Билки за успокояване на болки при артрит

Народната медицина ни предлага някои билки полезни за успокояване на болки при артрит и с полезни лечебни свойства, рецепта

Във всяка възраст може да се разболеят ставите. Особено при професии свързани с тяхното увреждане, това се наблюдава често. За лечение или поне за облекчаване на болки при артрит може да се обърнем към природата. Билките имат лечебна сила, но трябва да отбележим първо, че от особено значение е храната и емоционалното състояние. Храната трябва да е веганска, поне за кратко време или според предписаната диета от лекар. Дразнещи храни са млечните, фъстъците, бобовите, рафинираните храни, месата могат да окажат вредно влияние, но не всички, най-вредно влияе от тях е свинското месо.

Билки за успокояване на болки при артрит

Билки за успокояване на болки при артрит

Някои видове артрит засягат предимно хора в напреднала възраст – дистрофични артрити, други и млади и стари – първичен прогресивен полиартрит и т. н. Има различни причини за възникването му и те са инфекциозни причинители, невротрофични и токсични, можем да добавим и стреса и храненето. Инфекциозните причинители могат да бъдат цистити, тонзили, зъбни инфекции, простатити, синузити и други. Важна е храната също, условията на работното място, в дома, движението емоционалното спокойствие и други.

За лечение на артрити има лекарства, балнеотерапия.

Ето и рецепта за билков чай от народната медицина полезен при лечение на артрит:

БИЛКОВ ЧАЙ ЗА АРТРИТ

БИЛКОВ ЧАЙ ЗА АРТРИТ

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *