Билки за очистване на лимфната система

Употребата на билки за пречистване на лимфната система може да помогне за подобряване на общото здравословно състояние

Функцията на лимфната система се състои в очистване на междуклетъчното пространство, да филтрира кръвта, да произвежда левкоцити, да защитава срещу болести и други. Към лимфната система се включват лимфните съдове и възли, лимфната течност, далака, тимусната жлеза, апендикса и сливиците. Лимфата отделя и изхвърля остарели клетки, чужди субстанции, бактериални агенти. Пречистването й с билки е добър начин тя да започне да работи по-добре и по-ефикасно.

Червен корен е от полезните за пречистване на лимфната система билки

Червен корен е от полезните за пречистване на лимфната система билки

Храненето със зелени листни зеленчуци, целина, кресон, ябълки и бамя помагат за по-добрата й работа. Други полезни методи са скачане на батут, на въже, парни бани, сауна, вана с английска сол, масаж. Някои билки са подходящи за пречистването на лимфната система и това са: Цеанотус (американски чай или Червен корен), Върбинка (Verbena Officinalis), Червена детелина, Кактусова лоза (Ocotillo, Fouquieria splendens).

Цеанотус или както се нарича още Червен корен е най-добър помощник за стимулиране на лимфата, за разпространението и оттичането й и за вътрешно флуидната циркулация. Билката е подходяща за увеличени сливици, подути лимфни възли, възпалено гърло, възпаления и задръствания със симптоматична жълтеникава суха кожа, хипертрофия и остро възпаление на далака, стимулира имунната система при инфекции, има противовъзпалително действие на черния дроб и далака има и други ползи за лимфната система.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото
Червен корен

Червен корен

Върбинка

Върбинка

Освен тези билки, за изчистване на лимфната система могат да помогнат и морските водорасли. Дезодорантите против изпотяване и за ароматизиране на дрехите могат да задръстят лимфната система и е добре да се съобразяваме с това. Други билки, които могат да помогнат за стимулирането й са ехинацея, глухарче, чесън и жълт лапад, освен споменатите вече подходящи за очистването й.

)

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “Билки за очистване на лимфната система

 1. Уважаеми Господин Петров,
  Много ми хареса вашата статия за прочистването на лимфата с червен корен / американски чай /, но никъде не открих от къде мога да си го купя /като тинктура например / Не го открих и като хранителна добавка.Ще Ви бъда искрено благодарен да ме насочите, като ми отговорите с два реда на имейла ми.
  С уважение и поздрави Никола.

 2. Здравейте,
  И аз имам същия проблем като г-н Коцов.
  Моля, пишете ми на имейла или ми дайте насоки къде и към кого мога да се обърна за повече информация свързана със закупуването на червения корен.
  Благодаря предварително!

  • Здравейте, ето един сайт, който има в списъка му и цеанотус. Гледайте малко по-надолу пише ЧЕРВЕН КОРЕН, ЦЕАНОТУС, но не откривам в самия сайт да има цена и подробности за него. Освен да отидете на място или да потърсете техен телефон. https://sites.google.com/site/bilkinet/bilki-spisak

 3. Колко време може да се пие чая, който съдържа невен. Благодаря

  • Здравейте! Лимфатичният изчистващ чай, който съдържа червена детелина, лепка и невен може да се пие 2 месеца и да се почива след това 1 месец.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *