Билките, които понижават високото кръвно налягане

Билките, които непременно трябва да потърсите при хипертония

Наднорменото тегло, затлъстяването, стресът и напрежението са едни от главните причини за високо кръвно наляагане. Наследствеността също е фактор за хипертония, който заедно с стресовите ситуации благоприятстват развитието й. Билките са многообразни и тази статия има за цел да ви запознае с тези, които понижават кръвното налягане и така ви помагат да избегнете сериозни болести като инсулта и инфаркта, например.

Ето и списък с всички билки за високо кръвно, които помагат на хипертониците да овладеят своето кръвно налягане.
Здравец
При лечение на високо кръвно налягане необходимо е преди всяко хранене през деня да се яде по едно листче от билката здравец. Тя помага много като има изключително ефикасно действие. Ако на организма не му понася, приемът на билката се преустановява.

Синапено семе

Синапеното семе също понижава високото кръвно налягане. За целта е необходимо по веднъж на ден около обяд да се взема по половин чаена лъжичка синапено семе, познато още като хардал. Терапията продължава 10 дни.

Черница

Билките, които непременно трябва да потърсите при хипертония

Друга билка, която се препоръчва при високо кръвно налягане, е черницата. От нея се използват листата, като 5-6 от тях се заливат с чаена чаша гореща вода и се оставят да поврят 2-3 минути. След това се сваля от огъня, прецежда се и се пие на 3 равни части през деня.

Други билки в комбинация заедно също имат положително влияние върху организма и понижават високото кръвно налягане. Това са глог, шипка и чубрица. Отварата, приготвена от тях се изпива в рамките на деня на 3 равни части.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *