Билкова рецепта за здраве и общо укрепване от Петър Димков

Билковата рецепта на известния български билкар е полезна за здраве и общо укрепване на организма и подобрява настроението

Рецептата от билки на известния български билкар Петър Димков за общо укрепване на организма е полезна за здраве и подобрява настроението. Билките в нея са с особено значение за поддържане на жизнения тонус, подобрява настроението и желанието за живот.

Ето и рецептата:

Билкова рецепта за здраве и общо укрепване от Петър Димков

Билкова рецепта за здраве и общо укрепване от Петър Димков

Цветове от билката лавандула – 40 г, корени от валериана – 30 г, шишарки от хмел – 20 г, жълт кантарион стръкове – 50 г и босилек стръкове – 60 г. Билките се нарязват на ситно и се разбъркват добре. За сваряването на една доза билков чай са необходими две супени лъжици от сместа да ври 20 минути в половин литър вода. Първо водата се слага да заври и да кипне на котлона и след това билките се пускат в нея. От прекрасния билков чай се пие по 50 г 3 пъти на ден преди ядене.

Препоръчително е след като се изпие тази доза да се повтори отново след една седмица почивка. Рецептата е ефективна и срещу лошо настроение, което се подобрява и при пиене на алкохол. Това може да се ползва и като негов полезен заместител за здраве.

Ако си берете само билките, най-добре е това да стане, когато се намират във времето на най-голямо съдържание на полезни вещества и това е преди и по време на цъфтежа.

За една друга полезна билка четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *