С билковите рецепти на Петър Димков Калин Вельов гони болестите

Всяка сутрин певецът и музикантът си приготвял любим природен коктейл

Калин Вельов е почитател на лечението от природата. Преди години изчел книгата на великия наш природен лечител Петър Димков и оттогава се храни много здравословно. Сутрин на гладно всеки ден певецът и музикантът си приготвял любимия природен коктейл – ленено семе с пчелен прашец и клей, сухо алое и годжи бери. През зимата пък всеки ден пиел поне един литър планински билков чай, а билките за него беряла майка му през лятото в Рила, пише „Блиц”.

С билковите рецепти на Петър Димков Калин Вельов гони болестите

С билковите рецепти на Петър Димков Калин Вельов гони болестите

Доста често Калин подсилвал имунната си система с различни видове витамини. Той всеки ден хапвал и суров джинджифил, който е мощен антиоксидант. Калин е фен и на чесъна, но го избягвал заради миризмата.
Повече от година маслото и маргарина са тема табу в кухнята на Вельов. Избягвал да яде мазни и тлъсти меса. Така стоят нещата и с газираните напитки. Ако си позволи да пие алкохол, той непременно трябва да е домашено направен, тъй като се стараел да спазва елементарна хигиена на хранене.
Освен хранителен режим и природни лекове, Калин прави всеки ден и леки тренировки – джокинг, плуване, ски, каяк – всичко в зависимост от сезона. Артистът си е монтирал вкъщи лост за набиране, прави лицеви опори и коремни преси почти всеки ден. Така той поддържа добрата форма на тялото си.
Когато го нръхлети някакъв здравословен проблем като глвоболие, безсъние или нервно напрежение той прибягвал до хапчета, разходки и природни лекове.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *