Биолог открива великата тайна рецепта за вечна младост на Тибет

Английски биолог посетил красивите планини в Тибет с изследователска цел

В търсене на нови биологични видове в края на 19-ти век тръгнал английски биолог, който прекосявал гъсти и непроходими гори в Тибет. По време на пътешествията си той попадал на села далече от низините на Азия. В тях живеели хора недокоснати от света, за които цивилизацията не знаела нищо. В едно от тези села той видял хора много младолики за годините си и останал изумен. Домакинът, при който останал да нощува бил на 78 години, а изглеждал на по-малко от 40.

Първоначално те не му казвали тайната на своето дълголетие, но след известно време, след като се сприятелил с тях, са решили да му я разкрият. И така те му показали билковата смес, която ги поддържа млади и здрави.

Биолог открива великата тайна рецепта за вечна младост на Тибет

Биолог открива великата тайна рецепта за вечна младост на Тибет

Билковата рецепта за „вечна младост” (но не за вечен живот, името й е преувеличено, заради което биологът се разочаровал) се оказало, че действала тонизиращо и пречистващо.

Тя се състои от следните билки: жълт кантарион, безсмъртниче, брезови пъпки и лайка. От всички билки се смесват по 100 грама. От подбраната смес се вземат по една супена лъжица и се заливат с половин литър вряла вода. След 20 минути се прецежда. Подслажда се с мед и се изпива половината сутрин на гладно и поне половин час не се приема нищо друго след това. Другата половина се изпива вечер преди лягане.

За друга една търсена и полезна билка четете – ТУК. /БЛИЦ

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *